Leta i den här bloggen

lördag 31 januari 2009

Promenader

Denna veckan har jag promenerat varje dag till jobbet. det tar exakt en timme en väg, men jag nöjer mig med en väg för det skiljer ca 150 i höjd, så när jag går hem blir jag helt slut i alla branta uppförsbackar.

Jag kände mig verkligen duktig så jag dristade mig till att ställa mig på badrumsvågen i morse för att se om det kanske givit lite resultat. Döm av min förvåning att det var snarare tvärtom! Jag har ju på sista tiden "unnat mig" en massa god mat och det var väl snarare den "synden" som avspeglade sig på badrumsvågen. Nej här blir det till att ta i med hårdhandskarna för vågen slog rekord! Så mycket som den stod på har jag ALDRIG någonsin vägt!

Det blev en en-timmes promenad idag också och det lär bli en i morgon också.

Vi var hembjudna till vår dotter Emelie och hennes pojkvän igår kväll och det var lyxigt värre, för han kom och hämtade oss så vi kunde dricka gott vin. Vi blev bjudna på tre-rätters middag och sedan blev vi hemskjutsade framåt småtimmarna! Kan man ha det bättre?

Maten var helt underbar. Vi fick först getost-toast som var perfekt. Till huvudrätt fick vi herrgårdskyckling med klyftpotatis som var jättegod den också. Recept kommer inom kort på min mat och vinblogg (se till vänster) Efterrätten bestod av en ljuvlig hemlagad kladdkaka med glass. Sedan fick vi ost framåt småtimmarna. Tiden bara flög iväg och det var roligt att se så fint de hade det i lägenheten! De har renoverat köket alldeles nyligen.

Nej nu sprider sig de ljuvliga dofterna av makens tapas här i köket så det blir väl inte så mycket till späkning idag heller. Pust.

Callemannen har en blogg. Jag har lagt upp den till vänster och den heter Callanders. (Han heter ju Carl Anders).

torsdag 29 januari 2009

Citronträd

Netto hade försäljning av citronträd denna veckan för 159 kronor och genast var vi på hugget och åkte dit och köpte ett.

Min svägerska som kommer från Spanien köpte förra vintern ett citronträd på Netto och det lever fortfarande och har ljuvligt goda citroner! Jag sa till henne att hålla ögonen öppna när de säljer citronträd igen på Netto, eftersom vi varken handlar där eller har reklam. Och tänk hon ringde redan dagen efter och sa att NU har de citronträd igen!

Vi köpte ett slags citrusträd med orange frukter i somras och det lever än, men jag kände att jag ville ha ett till och helst då ett med gula frukter. Det exemplaret som vi valde hade massor av små gröngula frukter, så förhoppningsvis blir inte de orange.
Jag har läst att:
"Ett citronträd skall under sommaren stå i full sol och får citrus näring en gång i veckan och bara vatten en gång om dagen om det är över 20grader varmt. Det går bra att skölja av dom med vatten slangen. Under vintern står de i uterummet som har hela glasväggar och täckt tak, ca 7grader, vatten när dom börjar torka upp, näring ca en gång i månaden, under vintern ska de inte vara helt torra men inte för blöta heller."

Därför tror jag att våra citronträd kommer att klara sig eftersom vi har ett ljust och kallt uterum.

onsdag 28 januari 2009

Dubbel födelsedag idag


Idag har vi två barn som fyller år. Hanna fyller 20 och henne har vi firat med tacos ikväll. Hennes syster med pojkvän var här också.

Marcus fyller 27 men han är i Boden denna veckan på något uppdrag. Tänk att det var så länge sedan som 27 år sedan han föddes. Hanna föddes ju på Marcus sju-årsdag och vi fick ställa in både hans barnkalas och släktkalaset som var bokat den dagen, men han var lycklig för han fick ju en syster på sin sju-årsdag och det är ju inte alla som får det!

Hanna fick en massa bra-att-ha grejer till sin lägenhet och en platta som man kan ha datorn på när man sitter i sängen eller i fotöljen. Jag använder den just nu när jag sitter i min favoritfåtölj, och den är faktiskt jättebra, ungefär som en kudde som ligger i knät med en plastplatta på som man har datorn på. Hanna fick en laptop av oss för hon hade en gammal seg dator som hon ärvt av sin syster.

måndag 26 januari 2009

En våt kisse.


Så här ser en nybadad liten misse ut. Hon har aldrig förr badat i hela sitt liv. Jag har alltid skonat henne när jag badat hennes långhåriga kompisar, men nu var jag tvungen. Någon gång skall väl vara den första för liten katt att bli badad.

Eftersom hon varit lite spattig sista veckan misstänkte jag att hon fått loppor eller löss, och eftersom jag hade lite kattschampo mot loppor och löss så tog jag in henne i duschen och badade av henne och schamponerade henne ordentligt. Maja jamade ganska hjärtskärrande och det var inte roligt att bli våt minsann.

När jag min soffpotatis efter avslutad badning parkerade mig i soffan framför TV:n så hoppade Maja upp på min mage och tyckte det var så mysigt att bli varm igen.

söndag 25 januari 2009

ÄLSKAR SÖNDAGAR!!!!!!!

Åh vad jag njuter av helgerna. Inte gör jag särskilt mycket. Vi kopplar mest av faktiskt, löser korsord, sover länge, äter gott och så.

Ikväll ser jag fram emot Mia och klara som kommer med nyinspelade avsnitt. De är ju bara helt underbara! Bäst tycker jag om Gulletussan och Tabita, men Rolle är också en favorit!

I helgen har vi köpt present till Hanna, men vad det är kan jag ju inte avslöja här för hon läser min blogg. Hon och Marcus fyller ju år på Onsdag. Marcus är ju tyvärr inte hemma. Han är kvar i A-jaur. Det är skönt att han inte är kvar i landet långt långt borta, men tyvärr ska han ju tillbaka dit till vår bestörtning och vara där i åtta månader, men den dagen den sorgen. Förhoppningsvis ska väl det gå bra det också. Han kommer väl hem då och då.

Maken har som vanligt lagat maten idag. (Igår hade han ledigt för då var vi hos min bror vars dotter fyllde tonåring) Tyvärr kvalificerar sig inte makens rätt till min mat och vinblogg och mitt foto kvalicerar sig inte heller till att visa upp egentligen, men eftersom jag ändå tog bilden så kan jag lika gärna lägga upp den här. Men när man sitter i sin datorvärld så blir det helt enkelt lite stressigt när maken ropar: Ska du ta nån bild på maten så får du göra det nu, för nu ska vi äta! Ja och jag hade ju inte stativet ready och så så då blev bilden lite suddig. Det är en fläskkotlett med en ädeloströra på som inte var helt lyckad faktiskt men man kan inte alltid lyckas!

onsdag 21 januari 2009

Arga snickare- nej tack!

Jaha då var det dags för ett nytt förnedringsprogram på TV då kan jag konstatera efter att ha sett ett avsnitt av "Arga snickaren".

Programmet gick i samma stil som "lyxfällan" och "rent hus" d v s man åker hem till någon frivillig familj som får förnedra sig genom att tusen gånger be om ursäkt för att man inte klarar av i detta fallet göra färdigt sina renoveringsprojekt och sedan sätta upp mål för sitt fortsatta liv. En snickare som psykologiserar och skäller ut vuxna människor. Nej där går gränsen för vad jag vill se i TV.

Nej nu blir det till att krypa ner i sängen med en ny bok. Jag har precis läst ut Bodil Malmstens "Sista boken från Finistere". Min recension hittar du här.

Ja så har sonen äntligen landat på svensk mark. Kändes skönt när han ringde min mobil så fort han landat i Stockholm.

Kissen Maja har fått spatt också, hon rusar plötsligt omkring som om hon hade spöken efter sig. Hon börjar väl bli gammal hon som inte varit någon lekfull katt, leker nu med allt hon kommer över och hoppar och har sig. Hon öppnar garderobsdörrar och dörrarna i buffén och rusar ut med en gång igen. Jag fattar ingenting.

måndag 19 januari 2009

Telefonsamtal från landet långt långtborta

Igår fick vi telefonsamtal från vår förstfödde igen från landet där långt långt borta. Vi blev varse att han fått sällskap där borta med en kändis här som också ville hålla hemligt vart han skulle. Jaja men så kan det vara.

Allt verkade jättebra där. Landet var vackert och Marcus har tagit kort som vi kommer att få se när han kommit hem. Maten var god. De har med sig en svensk kock därnere minsann och allt verkar jättebra som sagt.

Idag har maken arbetat hemma och när jag kom hem väntade en helt underbar kyckling. Recept finns på min matblogg. Ja så nu är jag go och glad igen efter en ganska krävande arbetsdag med bussresa hem.

söndag 18 januari 2009

Ut i dimman?

Valde att inte följa makens exempel idag när han tog en springtur ute. Det är två grader kallt isande vind och dimmigt. Inte är det särskilt lockande? Nej jag valde hellre att stanna hemma, ta en lång dusch och fixade mina tånaglar. Inte behöver man göra så mycket mer en vintersöndag?

Vi ska nu se en film och ikväll blir det väl en till samt sista avsnittet av Solens mat med Bo Hagström.

lördag 17 januari 2009

Gnällkärringen på banken

Igår gick jag till banken som jag gör en gång i månaden för jobbets räkning. Ett utav mina ansvarsområden är nämligen att sätta in och redovisa kontantkassan. Det blir ganska mycket mynt eftersom studenterna laddar sina kopieringskort i en automat. Dessa mynt måste jag först gå och sätta in på banken och där har de en stycken mynträknare. Denna mynträkningsmaskin har inte gjort annat än krånglat för mig. Första gången kom inget kvitto upp. Jag fick givetvis lite lätt panik eftersom det oftast rör sig om mellan två till tre tusen kronor och det vill jag liksom ha ett kvitto på som jag kan redovisa.

Någon enstaka gång har maskinen fungerat klanderfritt och jag har fått mitt kvitto som det också syns vad det står på! För det mesta har jag dock fått slita upp det lilla plastmunstycket för att få tag på mitt kvitto som är snett isatt så allt inte syns på det. Pust!

En gång i höstas fick jag bara nog. Jag hade ovanligt mycket mynt och det är tungt att bära på, så jag hade organiserat att ta dem när jag åkte hem i makens bil. Jag beordrade maken att släppa av mig utanför banken för det skulle minsann inte ta så lång tid. Till saken hör att maken dessutom hade min cykel på draget bak på bilen och han är inte så förtjust att stå med bilen där man inte får stå. Ja så där står maken utanför och följande lilla insident utspelar sig: Kvittot kom som vanligt inte upp och det hade tagit ovanligt lång tid att räkna pengarna, jag såg att maken i bilen utanför hade fått köra längre fram på gatan eftersom han hade en ilsken busschaufför bakom bilen som inte tyckte han kunde köra runt makens bil med cykel bakpå bilen. Då blev det för mycket för lilla mej där på den så när på kunder tomma banken, så jag ryckte som vanligt upp den lilla plasthylsan, tog mitt kvitto och ropar till de fyra banktjänstemännen som sitter där utan kunder bakom sina diskar att: Vet ni om att den här myntautomaten inte fungerar tillfredställande? Idag tänker jag minsann inte sätta tillbaka plasthylsan här utan ni får rätta till kvittoskrivaren själva så den fungerar! I det ögonblicket stiger maken dessutom in på den öde banken och bevittnar den overksamhet som försigår på banktjänstemannasidan. Alla fyra banktjänstemännen såg ut som fågelholkar men ingen säger så mycket som en flaska. Efter att jag skrikit lite till så säger en utav dem: Ja vi vet! Men hon gör ingen ansatts att röra på sig mot mig och myntautomaten. Då skriker jag i falsett att nu kunde de kanske fixa apparaten för en gångs skull och kanske att någon kunde komma fram och göra det med en gång för jag tänker minsann inte sätta tillbaka plasthylsan denna gång!

Till historian hör att jag tittade aldrig på kvittot jag fiskade upp där ur myntautomaten och när jag skulle redovisa pengarna märkte jag till min förtvivlan att det inte var mitt kvitto som skulle vara på drygt tvåtusen utan någon annans. Någon annan som bara satt in 191 kronor!!! Det hela löste sig när jag till slut kunde ringa banken och fick gå dit och få ett manuellt skrivet kvitto, men det var inte heller det enklaste skall gudarna veta. När man ringer banken hamnar man inte på kontoret utan i en helt annan stad centralt!

Innan jul när jag skulle sätta in mynten så var automaten helt avstängd (troligtvis sönder) och när jag efter en stund propsat på att ändå få pengarna insatta så räknade de pengarna för hand. Eftersom banken skulle öppna ett till kontor i vår stad så hänvisade hon mig nästa gång till det nya kontoret för de skulle minsann inte ha någon kontanthantering längre på det gamla kontoret! Tacka fan för att de inte vill ha det med så besvärliga kunder som vill sätta in mynt!

När jag nu igår stegar in på det nya bankkontoret så får jag till min stora förskräckelse se att de har flyttat ner den odugliga apparaten dit ner! Ja ja den verkar ju i alla fall att fungera, tänker jag, så jag slår in kontonummret och häller ut mynten som den faktiskt börjar räkna. Efter 67 kronor kommer en ledsen-gubbesymbol :( upp med informationen: myntbox full! Jag tittar mig lite hjälplöst omkring. Det var inte mycket kunder på detta bankkontor heller och tre banktjänstemän satt bakom sina diskar, så jag påkallar denna gång försiktigt på uppmärksamhet. Efter en stund kommer en liten hjälplös antagligen nyanställd tjej fram och konstaterar att apparaten nu är full, och att de inte kan tömma den själva utan det kommer en bil och gör det två gånger i veckan. Hon tipsar mig sedan om att gå till ICA och använda deras mynträknare, så kan jag sätta in sedlar istället!

Detta räckte för att bägaren skulle rinna över igen och jag spänner ögonen i tjejen och ställer frågan om detta var en bank. Jag hade ingen större lust att gå tillbaka hela vägen och kanske inte få mitt ärende uträttat idag utan ställer faktiskt kravet att hon får räkna pengarna för hand och göra ett manuellt kvitto. Med mycket pust och stön så får jag henne och en till ung kille till att räkna pengarna och sätta in dem på kontot. Men hallå vart är vi på väg? Jag tackade henne för tipset om ICA, för nästa gång tänker jag minsann prova den modellen för då behöver jag ju inte besöka bankkontoret alls eftersom jag lämnar sedlarna i en servicebox nära jobbet. Varför öppnar man ett så kallat kontantkontor när man för det första knappt har några bankkunder och definitivt inte har någon kontantservice och varför investerar man istället inte i några nya fina mynträkningsautomater istället? Det måste väl vara mer ekonomiskt än att öppna ett kontor till och därmed anställa fler odugliga banktjänstemän som inte har några rutiner för hur man löser uppkomna problem.

tisdag 13 januari 2009

Man lär sig hela tiden.

Nu har jag (förhoppningsvis) snabbat upp min blogg lite. Jag pratade med en exgranne igår och hon berättade för mig att hon nästan inte vågar gå in på min blogg längre för det har hänt flera gånger att datorn hängt sig! Nej det vill man ju inte vara orsak till så jag tog bort en fasligt massa sidoelement och begränsade inläggen till 7 på huvudsidan.

Det finns hela tiden nya saker att lära sig på mitt jobb och det är verkligen roligt. Jag har ju fått en hel del nya krävande arbetsuppgifter och idag har jag suttit och lagt schema mellan alla möten jag varit på. Det är verkligen roligt med nya utmaningar tycker jag.

Telefonsamtal från sonen i landet långtbortifrån kom ikväll och det var ju roligt. Inte trodde jag han skulle ringa så snart! Allt var lugnt och bra. Mat hade de fått och var sin säng att sova i också så det skall nog bli bra.

måndag 12 januari 2009

Kocken ledig då blir det "familjens val"


Idag är kocken ledig och superlilla familjen det vill säga bara jag och Callemannen slängde snabbt ihop lite varma mackor som vi kunde äta redan halv sex!

Dessa enkla varma smörgåsar är inte värda att hamna på min mat och vinblogg och inte mycket att orda om.

Bussresan hem idag var en pärs vill jag lova, jag ville hem itid till Callemannen och lämnade arbetet redan tjugo över fyra och när jag kom till torget var bussen i full färd med att lasta på folk. Regnet öste fullkomligt ner så jag hoppade på den bussen som var rysligt försenad, jag ångrade nästan att jag inte väntade på den som skulle gå 10 minuter efteråt, men jag ville ju hem så fort som möjligt.

Väl på bussen fylldes den på hållplats efter hållplats med allt fler dyvåta människor och det var nätt och jämt att jag såg var jag skulle trycka för att komma av bussen och knappt gick det att komma förbi alla människor heller som stod i mittgången. Jag kände mig som ett otymplpligt hus där i min stora ullkappa och hatt! Men det var skönt att ha för det stängde effektivt ute allt ösregnet!

lördag 10 januari 2009

Gråmulen dag

Idag har vi ätit en utav våra favoriträtter, nämligen Fisklasagne.

Idag har vi en gråmulen tråkig dag som har gått ganska obemärkt förbi. I morgon skall vi köra Marcus bil till hans kompis föräldrar. Hans gamla barndomskamrat från Tvärred skall låna den i ett år när Marcus är bortrest.

onsdag 7 januari 2009

HomeStyling

Tittar just nu på ett utav dessa oräkneliga inredningsprogram de sänder på TV och detta som heter HomeStyling sänds på kanal 9 och jag har fullständigt missat det innan!

Jag älskar dessa program. Jag älskar att se andra jobba. Sedan vi flyttade till stan 2005 har jag inte gjort mycket utav målning och tapetsering medan det var nästan det enda jag gjorde på min fritid innan. Vi har ju tidigare bott i ett stort gammalt hus som alltid krävde renovering någonstans och jag målade och tapetserade mig runt runt i det huset.

Numera sitter jag som sagt bara och tittar på vad andra hittar på med objekten. Jag retar mig dock ganska mycket på vissa programledare som bara blir fler och fler. I just detta programmet är de fyra-fem stycken som skall göra om och stundtals springer de runt och jagar varandra och skvätter vatten på varandra istället för att koncentrera sig på det de ska göra. Och kan någon tala om för mig varför alla dessa "homestylare" skall ha hundar med i programmen? De är ju bara i vägen ju!

En annan sak jag också kan reta mig på är att de då och då beskriver objekten som "skitiga" osv. Hur kul kan det vara för den familjen som bott i huset innan?

Nej nu ska jag inte gnälla mer, jag är trots allt väldigt imponerad av att dessa ungdomar (som det oftast är) lyckas aldeles förträffligt i slutet och de har verkligen blick för vad det är som behöver göras. Blir faktiskt lite avis för när jag och maken höll på som mest med våra projekt så blev det inte alltid så bra.

tisdag 6 januari 2009

Härlig tisdagskväll

Vi har haft en trevlig familjemiddag ikväll med alla barnen och Emelies pojkvän.

Vi är alla mätta nu och skall titta på en favvofilm som kommer på TV snart nämligen Drömkåken med Björn Skifs. Har sett den många gånger men tröttnar aldrig på den!
Liten recension på min kulturblogg.
När jag var tonåring var Björn Skifs i Borås och vi fick fina kort på honom och oss tjejer. Jag tycker han är en trevlig kille!

Härligt en ledig dag till!

Det kändes lite konstigt att jobba igår, för idag var det ju ledigt igen!

Idag har Marcus, maken och jag varit och köpt en brandvarnare och satt upp i Hannas fina lägenhet. Vi kunde konstatera att Pinocchio hade fått lite vit frost på lilla huvudet.

Vi skall snart åka och hämta Callemannen som åkte iväg till sin gamla kompis i Tvärred igår. Det var lite konstigt utan honom i natt, men Marcus tyckte det var bra då fick han sova i hans säng. Calle har ju numera TV på rummet och det ar ju bra för Marcus som då kunde se ishockeymatchen där i natt.

Sedan skall vi träffas hela familjen och äta. I morgon tar Marcus nattåget tillbaka till Arvidsjaur och sedan vidtar vidare transport till Landetlångtborta på Måndag! Huva!!!

söndag 4 januari 2009

Härlig vinterpromenad!



Vi gick vår runda maken och jag och det var så härligt och vackert!
Vi gick i solen... och vi gick i trollskogen...
Stenen såg ut som om någon pudrat florsocker på den!

Tio minusgrader i morse

När vi vaknade i morse var det tio minusgrader ute och bara fem i vinterträdgården!

En underbar sol var dock i upptågande så nu är det 24 grader varmt där fast temperaturen ute inte har gått upp nämnvärt.

Igår såg vi skott på vår Himrodvindruva! Den lever! Vi var ju lite osäkra på det redan när vi köpte den för en månad sedan. Den står nu nergrävd i ett hål i hörnet på vinterträdgården. Det ska bli jättespännande att se hur den etablerar sig.

Nu ska vi gå en promenad innan solen försvinner.

fredag 2 januari 2009

God fortsättning!


Nyårsafton avlöpte väl med god mat och vin för oss. På tolvslaget bjöd våra trevliga grannar in oss på ett glas vin, så det blev lite väl sent och kanske lite för mycket för maken, som dessutom blev bjuden på Wiskey. Det tackar man ju inte nej till.

Gårdagen tog vi det med ro med andra ord, sov länge, ingen träning eller bilkörning och nu är vi på banan igen.

Vi har hjälpt Hanna idag med att köpa och installera en platt-Tv i lägenheten och en dammsugare passade hon också på att köpa. Nu har hon med andra ord lite mer att titta på än Pinocchio och en slö dator som hon ärvt av sin syster.

Det är nästan åtta grader kallt nu och helt fantastiskt vackert ute. Jag köpte en halsduk och en mössa idag, då jag fick promenera från Net-on-net ner till stan eftersom jag inte fick plats när vi lastat in TV:n i bilen. Jag behövde ändå en ny mössa och halsduk eftersom jag inte fick det i julklapp av Marcus. Ja Marcus kommer ikväll tillbaka från Stockholm.
Vi har sett ganska mycket filmer i jul och jag håller på att skapa en ny blogg där jag skall skriva framför allt om filmer och böcker men också annat som rör kultur. Jag kallar bloggen: Kultur är kul.

En kokboksblogg har jag också skapat där jag bara skall ha recept på och jag skall försöka indexera den så det blir lätt att ta fram olika sorters recept. I den bloggen har jag nu skrivit in nyårsmaten vi åt i år.
Jag funderar också på att skapa en ren fotoblogg och kanske en trädgårdsblogg också och då skulle den här bloggen bli relativt överflödig. Vi får se hur jag gör. Det känns liksom rätt att renodla var och en sak på sin plats liksom och inte som jag gör nu, skriver lite blandat.

Nu vill jag önska dig som läser bloggen en god fortsättning på det nya året!Med en bild taget från vårt vardagsrumsfönster en utav dessa kalla vackra kvällar.