Leta i den här bloggen

måndag 30 mars 2009

Måndag igen.

Idag återgår allt till vardagen igen, förutom att det var så kul att träffa arbetskamraterna igen och prata om hur lyckad festen var.
Katharina har lagt ut en liten snutt på sin blogg från vår underhållning.
Titta gärna på den så ser ni hur roligt vi hade. Det är jag som sitter och sköter trummorna, respektive skinnbyxungdom när vi sjöng "we dont need no education". Det är så kul att se filmerna, för man vet ju inte hur det tar sig ut när man är mitt uppi det, förutom att publiken var sagolikt tacksam som jublade.

Lena har också lagt ut ett litet bildbevis på feststämmningen. Kolla gärna in det här!

Eller varför inte Karins inlägg med en massa filmsnuttar bland annat snutten på vår finallåt Borås Borås och Operatior. Det låter inge vidare men man ser hur roligt både vi och publiken tyckte det hela var.

söndag 29 mars 2009

Fototriss: En stad (gissa vilken)

Dagens fototriss är samtitigt en gissningslek. Min stad är inte så svår att gissa. Kan ni?
Vill ni se fler städer och gissa på så gå in på fototriss hemsida.







lördag 28 mars 2009

Fredagstema på lördag


Ja nu är det vår även i vår trädgård. Dessa snödroppar plockade maken in när han varit ute på sin springrunda och visst är det härligt med snödroppar! Nu till hen helt annan sak.
Jag bloggar idag om det jag skulle ha bloggat om igår i Fredagstemat: Om jag vann 10 miljoner. Igår hanns inget sådant med, då var det festfix och roligheter.

Ja det vore en dröm att vinna 10 miljoner och vad jag skulle göra är ju härligt att drömma om. 10 miljoner är ju väldigt mycket pengar och först skulle jag investera i barnens framtid på något sätt som till exempel att betala av Emelies banklån som hon tagit när hon köpte sin lägenhet och bil.

Hanna skulle få motsvarande så hon också kunde köpa sig boende och bil längre fram samt att jag skulle betala hennes utbildning till hudterapeut. Pojkarna skulle också få motsvarande så de kunde köpa sig lägenheter lite längre fram då de behöver det.

Ganska mycket pengar skulle jag också skänka till välgörande ändamål, och då till något som verkligen går till välgörande ändamål och inte försvinner i administrationskostnader. Vi skänker redan nu pengar till Rädda barnen och fadderverksamhet plus en del andra projekt men det skulle bli betydligt mer, kanske uppåt 1 miljon.

Sedan skulle jag köpa oss ett hus eller lägenhet på någon av Kanarieöarna eller i södra Spanien alternativt en sommarstuga på västkusten. Bara en liten men den skulle ligga högt med havsutsikt.

Jag skulle ha en stor fest när jag fyller 50 år på något flott ställe, där allt sköts av personal, så alla bara kunde ha roligt och äta och dricka gott.

Många och långa resor skulle jag göra med hela min familj exempelvis till Nya Zeeland, USA , Australien och Sydafrika.

Ja nu skulle nog pengarna vara tämligen slut för fastigheter är ju inte gratis precis och de skall ju underhållas också, så man gör nog klokt i att se till att ha ett kapital kvar för skötsel och drift.

Fler som bloggar i Show and Tell: Fredagstema hittar ni bland annat här. April månad blir det Västamanländskan som bestämmer teman och hon har redan lagt ut sina ämnen och de blir enligt följande som jag kopierat från hennes blogg:
3 april - gult April är ju påskmånad och då är färgen gul aktuell. Vad betyder gult för dig? Gult är fult?
10 april - långsamtLångfredagen. Förr i världen årets långsammaste dag. Vad är långsamt för dig?
17 april - vårteckenNu borde våren ha kommit i nästan hela landet. Vilket är ditt bästa/största/viktigaste/första vårtecken?
24 april - övergivet Sista temat ut för april lämnar jag helt öppet för tolkningar.

Succé!

Bloggen har fått vila en vecka, det har funnits annat att tänka på minst sagt.

Igår hade vi äntligen vår stora personalfest, som vi så länge har planerat för och repeterat underhållning och det var fullkomligt underbart! Jag är faktiskt aldeles lyrisk. Hela personalen drog sitt strå till stacken och alla sprang som skottspolar och agerade servitriser, bartendrar, underhållare och värdinnor. Till och med de som inte gick på själva festen hjälpte till innan med att sätta ihop bord och möblera upp det stora "vardagsrummet" där festen för 135 personer hölls.

Vilken succé det blev! Jag fick massor av kommentarer innan jag pös iväg hem aldeles utschasad, om hur bra folk tyckte det var. Det var en fantastisk kick att stå på scen och spexa när folk till slut stod upp på stolarna och skrek: One more time, One more time!

Bandet som spelade efteråt var makalösa de också och jag dansade som en toka från att de tog första trumpettonen tills jag hastigt och lustigt som askungen på bal fick springa till min droska som tog mig hem till den väntande maken.

Tyvärr har jag inga bildbevis på festligheterna, men det finns folk som säger sig ha det och jag väntar med spänning på detta. Någon filmade nog också med sin mobil har jag ett svagt minne av.

Tusen tack alla underbara arbetskamrater för all hjälp och särskilt till er som tog vid och slutförde mitt arbete på kvällen med avdukning och den tunga biten med disken. Jag är djupt imponerad!

söndag 22 mars 2009

Hemfärden


Igår åkte vi en annan väg hem från Stockholm, eftersom vi varit på livgardet som låg upp mot Enköping en bit. Vi valde att ta E18 hem via Örebro och det visade sig bli en mycket seg hemfärd. Jag experimenterade en del med min kamera och tog några fina bilder vid solnedgången. Helst hade jag velat be maken stanna ibland så jag kunde ta några ännu bättre bilder med träd som silhuetter, men då hade ju resan blivit ännu segare. Huuvva!

Kräftskiva i Stockholm

Jag deltog inte i denna veckans fredagstema, beroende på tidsbrist. På jobbet sprang jag som en skållad råtta och sedan gick jag tidigare för att hinna med att inhandla skaldjur och hämta sonen och dottern. Så begavs det raskt upp till huvudstaden där våra vänner väntade oss.
Vi hade ett mycket trevligt återseende och frossade i de färska skaldjuren jag inhandlat. Vi åt oss verkligen proppmätta på krabba, kräftor och räkor och de fick massor över att stoppa i frysen och det uppskattades verkligen.

Fototriss: Kraft

Veckans tema i fototrissen är kraft och några utav de bilder jag tog under gårdagen på anhörigträffen tycker jag kan symbolisera just ordet kraft. Mina bilder är väl inte världens snyggaste ur fotosynpunkt men de är i alla fall nytagna.

Det var kraftfullt att se en stor del av svenska utlandsstyrkan ställa upp på led när översten skrek. Kraftfulla gamla kanoner har spelat ut sin roll men så mycket kraft de en gång levererade.
Dagens pansarvagnar har väl så mycket kraft man kan önska sig.


Fler tolkningar kan ni se här.

torsdag 19 mars 2009

I love the sun!

Det är så underbart när solen kommer fram så här som den gjort de senaste dagarna. Jag blir så glad fastän att jag jobbar och sitter inne. Det gör verkligen så mycket.

Nu har vi bokat vår resa till Teneriffa längre fram i vår. Det ska bli jättehärligt att åka iväg bara jag och maken i en hel vecka och bara ha det lugnt och skönt. Vi bokade all inclusive denna gång också för det var en positiv överaskning när vi hade det förra året på Fuerteventura. Det var så skönt att veta att allt var betalt och man inte behövde tänka på vad mat och dryck kostar, för kostar det gör det ju nu när svenska kronan står så lågt.

Förhoppningsvis ska vi få lite sol på våra blekgröna kroppar och komma hem pigga, bruna och fräscha. Hur det skall gå med min vikt vågar jag inte tänka på. Jag som varit så duktig nu och med kostomläggning äntligen lyckats gå ner 3-4 kilo. Troligtvis kommer det att saboteras den veckan, men det är det värt. Jag kan ju försöka att inte stoppa i mig onödiga sötsaker.

På jobbet närmar sig den stora dagen, då vi skall ha vår personalfest med stort P. Det ska bli kul men det är mycket jobb med allt runt omkring, men jag skall inte klaga för det är ganska kul faktiskt.

Jag önskar jag kunde plocka in så fina snödroppar som lilla B har gjort, men uppe hos oss i "sibirien" ligger minsann snön kvar och inte mycket syns under den ännu. Annars är det ju väldigt vårlikt ute och det är underbart!

söndag 15 mars 2009

Vindruvan


Så här långt har vindruvan kommit! Det tar sig minsann, och makens sparrisplantor börjar komma upp en och en. Skönt för då kan vi förpassa dem ut i uterummet, så de inte längre fodrar att stå på köksbänken. De är ju ganska platskrävande alla krukorna.

Fototriss:Spegelbilder


Dagens tema i fototriss är spegelbilder. Jag hade några foton från i julas som passade mycket bra på temat och så tog jag den sista bilden för att komplettera trissen.

Om du vill vara med i fototriss så gå in här. Där kan du se fler tolkningar på temat också.





Den första bilden tog jag på julaftonsmorgonen, när Hanna gör sig iordning.
Den andra bilden är tagen på våra kyrkfönster som jag lät renovera och sätta i speglar när vi flyttade från Tvärred. De gamla fönstren hittade vi på en utav flygelvindarna och jag blev så kär i fönstren. Det var ett tiotal från början, men jag sålde några och gav bort några.
Den sista bilden är en utav våra speglar från Tvärred, som vi nu har i sovrummet.
En liten bonusbild som jag tagit av vår hallspegel och vinklat i Paint. Den hör dock inte till trissen.
Ha en skön söndag

lördag 14 mars 2009

Ommöblering

När vi bodde i våra stora hus, var jag galen i att möblera om så fort jag fick en chans. Jag ändrade till och med på rumsfunktionerna, så plötsligt en dag när familjen kom hem kunde de upptäcka att TV-rummet var i något annat rum och matsalen var flyttad till kontoret osv...

I detta hus finns mycket begränsade möjligheter till sådana utsvävningar men när Callemannen och maken inte var hemma passade jag på att ändra om i Callemannens rum


Så här såg rummet ut innan jag började flytta runt alla möblerna.



Och så här blev det efteråt. Så mycket bättre!

Jag har velat att han skulle ha sängen där ända sedan vi flyttade hit för över ett år sedan men Callemannen har vägrat att ändra om något, så jag har smidit mina planer minsann. Rummet är ju lite långsmalt och det avhjälps nu genom att sängen tar lite av längden samtidigt som det blir lite mer bredd i rummet. Garderoben är ju inte helt optimal men så småningom åker den not ner i förrådet tillsammans med allt annat vi inte får plats med. Nu fick den stå på ena långsidan av rummet.

Callemannen blev nu av med alla sina barnsliga gossedjur som han vuxit ifrån. Nu vilar de nere i förrådet tillsammans med alla hans bilar och "gubbar" som han inte längre leker med. Det lilla gröna bordet behöver han nog inte ha, men skrivbordet åkte ner i torkrummet för att hysa diverse sygrejer. Calle använde ändå bara skrivbordet som bunkringsplats för allsköns saker. Han sitter alltid vid köksbordet när han gör sina läxor.

fredag 13 mars 2009

This is what dreams are made off

När jag satt och sökte låtar som vi skall framföra på vår personalfest, hittade jag av en händelse denna underbart melodiska lilla snutt:

Visst är den gullig?
Den kanske mina små sötnosar till döttrar kan spela och sjunga för mig när jag fyller år.
Man kan väl alltid önska sig det, jag önskar mig ju aldrig materiella ting och det tänker jag inte göra detta året heller. Jag vill bara ha upplevelser och kärlek och uppskattning och skönhet och...... ja listan kan göras lång.

Ja just det ja: dagens fredagstema i show and tell är ju "min drömdag" kom jag på när jag kom hem och det är Erica som bestämt hela mars månads fredagstema. Det tänkte jag inte på när jag lade in den lilla snutten "This is what dreams are made off" tidigare idag. Hos Erica kan ni gå in och kolla fler fredagsbloggare.
Min drömdag då? Hur blir den då? Ja den dagen då alla sura och buttra och negativa människor har insett att allt bara blir tråkigt om man går omkring och ser allt i svart när livet kan vara så härligt, när de slutar prata om sina sjukdomar. När det inte längre finns vapen och onska och krig, den dagen vore nog min drömdag. Marskatten har gjort ett fint inlägg om att det blev fred på jorden och alla som ägde för mycket pengar skulle fördela dem bland de fattiga.

Ja den dagen då människor inte är så giriga längre vore min drömdag. När alla klassklyftor jämnas ut och alla bara har det de behöver. När det inte längre finns några fattiga människor och alla har råd att resa lite lagom för att se världen. Alla människor skulle ha det arbete de trivdes med och mycket fritid, så vi skulle hinna med att ta hand om varandra. Jag till exempel skulle arbeta sex timmar om dagen april till oktober, då skulle jag och maken resa till Kanarieöarna där vi skulle arbeta på distans lite mindre än sex timmar om dagen oktober till april.

Alla skulle vara lyckliga och ingen ondska skulle finnas.

Jaja man kan ju alltid drömma...

onsdag 11 mars 2009

Man ska aldrig säga aldrig.....

Sitter man gång efter gång i fikarummet på jobbet och säger att man inte varit förkyld på flera år så klart det straffar sig till slut.

Folk faller som käglor på jobbet, den ena efter den andra blir liggandes och samtalsämnet i lunchrummet på rasterna är givet. Jag som hatar detta samtalsämne försöker snabbt få igång något annat att prata om men då och då slinker det minsann ur en massa grodor ur min mun som: -"så känsliga", "jag har inte varit förkyld sen jag hade min influensa 1995" o s v.

Nu fick jag äta upp det minsann för nu sitter jag här med ett huvud som känns 10 nummer för stort och en hals som känns som om den vore belagd med sandpapper invändigt.
Så fick man bevis för att man tillhör de dödliga trots allt...

Ja det kunde vart värre säger jag men jag väljer att stanna hemma ett par dar för att inte smitta ner mina kära arbetskamrater som ännu inte fallit dit och även de presumtiva bussresenärer som jag skulle tvingats frottera mig med under min bussresa till och från arbetet. Maken är nämligen i K-stad och kan inte köra mig och att promenera till jobbet som jag numera alltid gör är inte att tänka på i min kondition. Det var nog tur att maken inte var hemma för jag har väldigt svårt att motivera mig att stanna hemma, men nu lämnade jag min Filofax (och därmed mitt minne) på jobbet igår eftersom jag inte vill släpa på den när jag promenerar, så jag vet inte riktigt vad jag missar.

Jag har funderat på att köpa mig en bra ryggsäck, bättre skor och sportigare kläder plus en ipod eller liknande att lyssna på böcker när jag tar min dagliga en-timmes promenad till jobbet, för nu känner jag mig som en häffaklumpstant när jag i min nästan fotsida röda ullkappa och handväska går iväg på morgonen. Jag blir då och då "omkörd" av snabbfotatade yngre personer och de har just de attiraljerna. Det skulle bli ändå trevligare att gå morgonpromenaden då!

Keramiken missar jag ju ikväll också, men det får jag stå ut med. Mina kära keramik-kompisar klarar sig nog alldeles utmärkt utan sin Altzheimer-kamrat. Jag brukar nämligen råka ut för en släng av Altzhemer varje gång jag kommer dit. Det låter hemskt att skoja om det, men på något konstigt sätt vet jag aldrig vad jag har gjort gången innan när jag kommer dit. Jag hittar aldrig mina saker och vet inte vad jag skall göra. Varje gång är det så!

Jag har funderat på varför fram och tillbaka och jag har nu kommit fram till en teori om att det är för att jag befinner mig i en annan värld när jag kommer till keramikkursen. Jag tänker alldrig i veckorna på vad jag pysslar med där och när jag stiger innanför tröskeln på keramikkursen så måste det ta en stund innan jag är i den världen igen. Keramiklokalen ligger nämligen bara ett stenkast ifrån min arbetsplats och det är nog för kort för att jag skall hinna lämna jobbet.

söndag 8 mars 2009

Borås, Borås

Vill man göra lite reklam för sin stad så kan man ju lägga in följande videoklipp som jag gjort.

Fototriss: Färgkontraster

Dagens tema i : Färgkontraster. Jag letade upp lite kläder och en pläd som jag tycker står för det temat. Mitt bidrag går därmed i turkosblått och brunt. (sista bilder grön och blått, vilket ju blir turkos tillsammans.) Jag tycker nämligen turkos och brunt är en färgkontrast som kan vara riktigt snygg.



Se fler fototrissar här.

I väntan på fototriss

Det är spännande att se vad veckans fototrisstema blir. Det brukar presenteras runt 24 snåret på lördagen och eftersom det ännu inte var inlagt, så tänkte jag att jag kunde blogga lite i väntan på det inlägget.

Eftermiddagen har vi avnjutit i min brors familjs sällskap eftersom hans dotter fyllde sexton år idag. Vi bjöds på god mat som vanligt och trevligt sällskap. Callemannen som går på pennicillin, blev troligen smittad av något virus igår när han var på disco i Tvärred, så nu har han fått en ny förkylning med hosta och nästäppa, stackars barn.

fredag 6 mars 2009

Min bloggplats

Fredagstemat i "show and tell" är Min bloggplats. Erica som leder mars månads fredagstema har bloggat om sitt skrivbord, och det ser jag att många andra också har gjort, men det tänker inte jag göra.

I början av min bloggkarriär bloggade jag på arbetet, för det var en del av vår kompetensutveckling att lära oss olika verktyg. Det händer mer sällan att jag gör ett inlägg på arbetstid. Nu gör jag det för just fredagar ger mig lite tid hemma att blogga.

I vanliga fall sitter jag hemma på lite olika ställen och lånar min sons bärbara laptop som han fick i julklapp förra året. Jag har ingen bloggplats med andra ord. Därför vill jag istället skriva några ord om själva bloggen: Kristallena.

Det har blivit som en dagbok för mig att blogga. När vi byggde uterummet, var bloggen ett utomordentligt bra och enkelt sätt att dokumentera bygget på. Likadant när vi arbetade i projektet med vår trädgård. Jättekul att kunna gå tillbaka och titta på bilderna hur den växte fram.

Idag framkallar man tyvärr inte lika många bilder utan vi har istället andra kanaler som bloggen att publicera bilderna på. En annan bra sak med bloggplatsen är att vänner, släktingar och bekanta kan gå in och läsa vad vi har för oss. Tyvärr har mina vänner inga bloggar så jag har ju inte den blekaste aning vad de sysslar med om de inte ringer mig och berättar så det blir lite av envägskommunikation. Men det bjuder jag faktiskt på!


Fler fredagsbloggare här: Nilla, Anne Västmansländskan,

torsdag 5 mars 2009

Spring is in the air

Nu känns det att våren är i antågande. När jag promenerar på morgonen känner man trots trafiken att det luktar vår på något sätt. Det är härligt. Igår när vi var ute på vår promenad som vi får göra på arbetstid en timme i veckan, gick i vi i uppförsbacke och möttes av en vårflod där på trottoaren! Helt fantastiskt!

Man märker också på morgonen att det är riktigt ljust mycket tidigare och allting känns lättare.

tisdag 3 mars 2009

Smyckekväll


Idag har vi varit på smycketillverkning. Det var en utav våra aktiviteter vi ordnar i vår fritidsförening på jobbet. Det var jättekul! Jag gjorde två par örhängen och ett halsband.

måndag 2 mars 2009

Priset på vatten...

Lime är gott! Vi har alltid pressad lime i vårt kolsyrade vatten som vi gör själva i en Sodastream. Vattnet som kommer ur kranarna i vår stad är tyvärr inget gott alls och då är det bra att förgylla det med lime.

Vattnet i Tvärred var vatten som smakade gudomligt. Vi hade egen grävd brunn och man kunde dricka hur mycket som helst. Vi tog vattenprov och det visade på hög nitrathalt eftersom det fanns åkrar runt vår tomt som gödslades, men gott var det!

Min bok som jag försöker läsa nu är inget kul alls. Idag fick jag en bok från Adlibris som jag valt bland några pocketböcker, som jag nog skall börja läsa snart. Islossning av Barbara Voors. Är det någon som läst den?

söndag 1 mars 2009

Vindruvan växer!


Nu har bladet växt så här mycket! Vad härligt, den kommer sakta men säkert den lilla vindruvan i vårt uterum.

Vasaloppsspurt

Nu sitter (vissa ligger efter en sen utekväll) familjen framför TV´n för att se Vasaloppsspurten. Tvärredssonen Oscar Svärd ligger som vanligt i tätklungan och det är som alltid lika spännande att se hur han lyckas. Vi håller tummarna för honom.

Vasaloppen första Söndagen i Mars är ett måste för oss, sedan går vi en promenad här uppe i skogarna. Igår var ett helt underbart väder, men det hanns inte med någon promenad. Jag var med Marcus på stan och såg en härlig keramikutställning bland annat.

Fototriss: bokstavstriss

I dagens Fototriss skall alla bilderna börja på F eller T. Jag har valt bokstaven T

Nr 1 Tavla

Nr 2: Tulpan

Nr 3: Tomte (inte ett så aktuellt objekt, men dock börjar på T)

Fler bilder på temat hittar du på fototriss hemsida.