Leta i den här bloggen

lördag 31 oktober 2009

Dödsmässa


Idag sjöng jag i Carolikyrkans kör när de gjorde Mozarts requem, och det var exakt 10 år sedan jag sjöng den senast. Då med min svärfar som dirigent och med musiker från Göteborgs symfoniker.

Det kändes bra idag att återigen få sjunga den. Den är verkligen underbar att sjunga. Lite lagom svår sådär. Alltid missar man någonstans. Thats life!

Dåligt flyt?

Igår var ingen jättebra dag: Det började med att jag misslyckades med levainbrödet som jag tänkte ta med till jobbet eftersom vi bara var fem stycken. Det fick bero eftesom det blev grundligt "döbakt" d v s det jäste inte tillräckligt och i mitten blev det en degklump.

Jag jobbade hela dagen eftersom det var min tur att jobba på den "inarbetade dagen". När jag klockan 18.00 skulle cykla hemåt från min position i garaget, vad händer då? Jo: Garagedörren går inte upp på häögskolans garage. Där står jag med min cykel fånigt stirrande och vill bara komma hem efter en lång arbetsdag.

Jag fick cykla tillbaka i kulverten och ta cykeln in i vår hiss och leda ut den vanliga vägen. Snopet.

söndag 25 oktober 2009

Tvättnötter och kissnödig morot

Jag köpte en intressant sak i Gamla Linköping i en butik där. Tvättnötter som skall ersätta både tvättmedel och sköljmedel. Jag testade och det fungerar faktiskt. Det enda som inte är bra och det är ju att det inte blir någon doft på kläderna när de är tvättade och rena men ekologiskt är det! Så här ser de ut.
Idag har vi skördat morötter och många hade roliga former. Den som hade roligast form var en som såg ut som den var kissnödig:

Ibland kan man hitta saker där man minst anar.


Ingen kan njuta som en katt! Vår Maja ligger ofta i soffan på de mest underliga vis.

Idag steg jag upp tidigt för att jag inte kunde sova längre. Jag hade ju bröd på jäsning på balkongen så då passade det bra att slänga in dem i ugnen så vi får nybakt bröd till frukost.

En rolig sak hände: Jag undrade var mina blå mysbyxor tagit vägen och när jag gick igenom minneskortet på kameran för att lägga in en bild här i bloggen så hittade jag mysbyxorna! Altså inte i garderoben utan jag såg dem på ett kort på Hanna och då kom jag ihåg att hon antagligen lånade dem när hon skulle cykla hem på kvällen. Kan det vara så?

lördag 24 oktober 2009

Master of Science


Så här ser våra fina diplom ut om man nu bryr sig om den detaljen. Jag gör det INTE men vi fick en anledning att fira och träffas jag och min älskade M!

Vi hade sagt det redan innan vi blev färdiga magistrar för ett år sedan att vi skulle återförenas på diplomeringshögtiden på högskolan och så blev det! De åkte upp från Helsingborg och vi firade med kräftkalas och vi hade så trevligt! Marcus var ju hemma nu och Emelie, Dennis och även Hanna kom upp och de hade fixat en jätterolig tipspromenad. Maken hade gjort lite blindtester på olika dricka och jag hade gjort ett sånghäfte. M och R hade gjort en filmquizz och kvällen var bara så lyckad som den kunde bli! Emelie har nu tagit över min roll att studera och siktar på en kandidatexamen om tre år.GodisCalleSå här tuff kan en nybliven 13-åring se ut!Ölhävningen ingick i tipspromenaden Emelie hade ordnat!

Plopp, Center, Kexchoklad, Dumleklubbor och Polly

Tag det rätta, Tag....... Ja just det, Cloetta! Jag har varit på konferens i Linköping. Vissa får minsann åka till Hannover medans andra får nöja sig med lilla men ack så trevliga Linköping.

Vi åkte buss dit och det var en bra resa för bussen gick raka vägen i tid och det tog endast 3 timmar. Om man tar tåg är det oftast försenat och det tar längre tid. Vi var ju där i god tid innan och de stackarna som hade valt att ta tåg från Göteborg på morgonen missade hela förmiddagen p g a ett lok som försvann... Jag är inte förvånad. Det strular ofta till sig om man förlitar sig på tåget och tar det samma morgon konferensen börjar.

På vägen till Universitetet där konferensen hölls gick vi förbi Cloettas fabriksförsäljning i gamla Linköping och på vägen hem kunde vi inte låta bli att slinka in där och köpa några kilo av mitt favvogodis! Så nu när ni läser detta ungdomar: Kom hem till mamma så ni hinner få lite godis innan jag slukar alltihopa. En center har redan fått plats i magen under tiden jag gjort detta inlägg.

fredag 23 oktober 2009

Vaccinering eller inte vaccinering

Just nu går diskussionerna om man skall låta vaccinera sina barn mot den nya influensan eller inte. Likaså diskuteras om man själv skall vaccinera sig eller inte.

Plötsligt blev det så svårt att ta ställning. Jag var klar över att inte själv vaccinera mig eftersom jag är så känslig för att få in konstiga ämnen i kroppen men Callemannen tänkte jag faktiskt skriva på att han skulle få sprutan... tills jag förstod att det till och med finns barnläkare som tycker det är fel att massvaccinera barnen. Ja det tål att tänkas på och stötas och blötas.

Hur gör vi nu? Vi tänkte ju åka iväg efter jul till något varmt land som Egypten eller liknande och man vill ju inte att någon skall bli sjuk när vi är där eller strax före så vi inte kan åka. Samtidigt vill man inte vaccinera sina barn om vaccinet inte är ordentligt utprovat innan heller.

Jag var ju jättesjuk 1995 i influensa och låg i feber tre veckor och efter det fick jag fibromyalgi och vaccinerade mig flera år i rad mot influensor. Till slut fick jag skov av värk efter vaccineringarna och slutade med det.

Nu när jag säger att jag inte skall vaccinera mig så får jag höra att det är osolidariskt mot andra! Jag vet varken in eller ut just nu...

söndag 11 oktober 2009

När man längtar tillbaka till Grekland...
Vad gör man en Söndag när iskallt regn strular ner från en grå himmel? Uppgifter finns det alltid när man jobbar hela veckorna men hur mycket känner man för att tvätta, städa och röja? Nja det går relativt bra när man kommit igång och det har jag inte gjort ännu idag.

Igår kom jag ingång lite och städade ugnen och några köksskåp men då pockade maken på att få tillgång till köket för att göra lördagsmiddagen och då fick man ju flytta sig. Idag får jag köra en tvättmaskin till. Vi kan bara köra en maskin per dag eftersom vi inte har någon tumlare. Jag tycker inte det är nödvändigt med tumlare men maken tycker frottéhanddukarna luktar illa om de inte tumlas så det är väl på tiden att investera i en sådan maskin igen.

lördag 10 oktober 2009


Idag tror jag nog det var den allra sista buketten med luktärter jag plockade in faktiskt. Lukten har decimerats till ett minimum och de ser lite trötta och frusna ut. Maken hjälpte mig idag att plantera den stora julrosplantan i en utav frigolitkrukorna istället så vi kan njuta av den här på uterumssidan.

Jag bakade idag igen men det var länge sedan sist. Två veckor sedan faktiskt. Denna gång blev de en surdegslevain från Jan Hedhs bok och det blev ett fantastiskt bröd. Vi tände en mysig brasa och maken lagade underbar lammfilé med rödvinssås och kålstuvning. Underbart. Nu tittar vi på fotbollsmatchen Sverige-Danmark.

tisdag 6 oktober 2009


Nja vad tycks om denna "klänning" då? Jag köpte den som hastigast utan att prova, för den kostade i princip ingenting och jag gillade färgen. Nu tror jag dock att den är för vardaglig för att användas på den akademiska högtiden så jag tror jag tar något gammalt och beprövat. Det var ju mer en tunika som man har till leggins än en klänning faktiskt. Kanske "den lilla svarta" får tjänstgöra igen eller så hittar jag något innan dess. Det är ju nästan två veckor kvar.

En bra dag

Idag har kocken ledigt och jag uppfann ett fantastiskt bra recept på tacopaj i en hast när jag sent om sider kommer hem från jobbet. Callemannen var naturligtvis hungrig och jag slängde faktiskt ihop pajen på mindre än en timma allt som allt.

Resultatet blev över förväntan och Callemannen åt två portioner först och efter en halvtimma tog han en bit till! Kan man få bättre betyg!

Nu tittar jag på "halv åtta hos mig" som är ett underhållande och roligt program för oss matintresserade.

Jag köpte en klänning idag på Kapp-Ahl som jag kanske skall ha på den akademiska högtiden. Få se. Foto kommer snart (efter TV-programmen.) Tjingeling!!!

måndag 5 oktober 2009

Vinter i vinden

Nu är det kallt i vinden. Särskilt känner man det när man som jag cyklar till och från arbetet. Jag måste skaffa mig en tunn mössa eller liknande att ha under hjälmen.

Idag kom boken Hypnositören av Lars Kepler till mig som stått i kö på den ganska länge. Eftersom det fortfarande är lång kö på den får jag läsa den inom två veckor. Vi får hoppas det går bra. Jag skall börja genast. Dödgrävarens dotter av Joice Carol Oates får vänta lite att bli läst. Jag hade precis börjat på den.

Ikväll är det åter dags för "halv åtta hos mig" och sedan favoritserien "Livet i Fagervik". Det skall bli mysigt att krypa ner framför TV:n för att se de två programmen. Efter det är det dags för treans avslutande del i serien "Hollywoodfruar" som jag inte kan hålla mig ifrån heller och det på grund av att det är så utflippat. Hur kan man hänga ut sig så som de gör? Det är helt ofattbart. De visar hur intelligensbefriade de är förutom då Anna Anka som är en smart kvinna men ack så osmaklig och "gåpåig". Åsikterna hon har har stoppats in i olika fack men jag är övertygad om att hon bara är ute att tjäna pengar på att hon uttalar sig så käpprätt osnyggt!

lördag 3 oktober 2009

Höstkänning

Nu viner vinden kring huset och regnet har öst ner hela dagen. Det ser nästan ut som snö för det är aldeles vitskrimrande. På sätt och vis är det mysigt med höstmys. Man kan sitta inne och kura men jag kan inte riktigt förlika mig med tanken på att kallare tider med snö, frost och halka är på väg. Jag tycker alltid detta kommer för tidigt och jag känner att jag hann inte riktigt med sommaren.

Höstkläderna får man lite motvilligt plocka fram och strumporna åker ovillkorligen på. Suck! Det är väl bara att gilla läget. Idag skal vi äta makens goda fisklasagne och till förrätt skall vi ha lite goda skaldjur. Jag blev så sugen på det för vi var på dammiddag igår på Onsala och fick något slags skaldjursris som var jättegott så då önskade jag skaldjur idag igen.

Snart skall vi ha kräftskiva med räkor krabbor och annat gott. R o M kommer nämligen upp igen för jag och M skall ju diplomeras store tid! Då skall vi passa på att festa på skaldjur. Jag längtar redan att träffa min älskade M igen. De var ju uppe och överraskade mig på min födelsedag så det var ju inte så länge sedan. Men jag ser verkligen fram emot en träff igen!

torsdag 1 oktober 2009

Dödstrött...

...är jag och det kanske inte är så konstigt. Det känns som om jag har varit ett steg efter mig själv sedan semestern. Jag kommer liksom inte i kapp, hinner inte städa undan alla papper på skrivbordet eller städa i mailboxen. Hinner inte förbereda undervisningen eller möten jag måste springa på och glömmer glömmer glömmer!

Jag har glömt ringa frissan nu hela veckan. Jag glömde av personalmötet idag och närminnet skall vi inte snacka om det är obefintligt. Det är helt galet och sjukt och så enerverande så jag vill skrika.