Leta i den här bloggen

söndag 24 januari 2010

Hudterapi

Numera behöver vår blivande hudterapeut lite övninsobjekt och idag fick jag, Emelie och Marcus ansiktrengöring, massage och dränage. Jätteskönt. Vi ska få manikyr också.

Januaribarn och vårlängtan

Vi har ju två barn som fyller år nu den 28 Januari och i julklapp fick vi en jättefin kalender av Emelie där Januari just illustrerar våra två januaribarn. Visst är bilden fantastisk!
Igår kom min halvsyster E och hälsade på och hade med sig en helt fantastisk tulpanbukett. Det var roligt att träffas efter många år och det var lite hastigt påkommet, då jag ringde henne efter jag varit och tittat till vår kära pappa i fredags. Jag tyckte då han var så dålig så jag ringde E som bor på Värmdö uppe i Stockholm. Hon gav sig hals över huvud ner hit, men igår var pappa lite bättre igen som tur var. Vi fick en trevlig kväll med god mat hemma hos oss efter att de varit och suttit hos pappa på eftermiddagen.

Min fuchsia som var en liten stickling i somras tror att våren har kommit till vårt uterum och börjat blomma!
Tulpaner är underbart nu i januari och de kan stå riktigt länge om man sätter ut dem i kylan på nätterna.

måndag 18 januari 2010

Trögstartad

Jag är väldigt trögstartad på mornarna och idag är det Måndag och ny termin och det gör inte saken bättre. Jag ligger alltid länge och läser tidningen i sängen, för då behöver jag varken linser eller glasögon utan ser perfekt på det avståndet. Jag brukar bli serverad espressokaffe från vår kaffemaskin också tillsammans med tidningen men sällan just på Måndagar, för då åker maken till K-stad och han är inte trögstartad utan brukar gå upp vid 5-6 tiden och åka iväg redan långt före halv sju på morgonen så då får lilla jag klara mig själv.

Helgen har varit god som vanligt. Lugn och skön med dammiddag i Göteborg i fredagskväll och 14 års kalas i Lördags. Min brorsdotter fyllde år och det är alltid lika trevligt att träffa min brors familj. Bara Hanna och Calle var med för Emelie hade själv dammiddag och Marcus kände inte att han var tillräckligt bra i ögonen efter sin laseroperation för att sitta på släktmiddag. Han är ju extremt ljuskänslig efter operationen och går omkring i solglasögon. Han är dock mycket bättre nu och så småningom ska han ha perfekt syn också.

Nej nu måste jag ta mig i kragen och se till att få lite gjort på jobbet för jag har ganska mycket att ta tag i nu. Jag skall förbereda för intoduktion av en ny studentassistent och förbereda ett möte där jag är ordföranden samt hela eftermiddagen har jag informatonspass och det lär nog bli en hel del att göra eftersom det börjar en hel del nya studenter nu som kommer och skall ha lånekort och introduktion till katalogen mm.

lördag 9 januari 2010

Kattliv och strömlöstliv


Snön ligger kvar och kylan håller i sig och det innebär att vår kisse Maja vägrar alla inviter på att gå ut. Om man med våld lyfter ut henne, så dröjer det inte längre än max 5 minuter innan hon står och jamar uppfodrande utanför någon utav dörrarna. Då har man inte hjärta att låta henne stå där särskilt länge faktiskt. Det vore djurplågeri. Så det är sammanlagt lätträknade minuter den damen varit ute sedan Lucia. Hon var inte ute på hela veckan vi var på Teneriffa berättade vår granne, som hade till uppgift att gå in och se till att hon hade mat och vatten.

Igår hände något jag inte trott vi skulle få uppleva här i stan och det två gånger!

Det började när vi just tagit lunch igår på jobbet. Vi var några stycken som just hade värmt vår mat i micron och vi satt där så plötsligt Poff! Allt blev tyst och ljusen slocknade. Det här känns lite scarry sa jag. Någon annan sa:-"De sa att det kunde bli strömavbrott idag eftersom temperaturen skulle bli så låg och då går det åt så mycket el att det inte skulle räcka". Jaha det var ju bara att konstatera att vi hade haft tur som hunnit värma vår mat. De andra som kom upp efter oss, fick äta sin mat kall.

Vi hade ju väldigt ofta långa och besvärliga strömavbrott på 80-talet (ja även på 90-talet och faktiskt långa sådana även på 00-talet när vi råkade ut för Gudrun och Per) när vi bodde på landet, men där var det något annat. Där visste man att det hörde till vanligheterna och det var något man fick räkna med. När vi fick strömavbrotten där var det oftast i samband med stark blåst, så luftledningarna gick av p g a något träd som lade sig över dem. Då var det bara att kavla upp ärmarna, tända fotogenlampa, stearinljus och hämta ved, tappa upp lite vatten(så man har om det skulle vara i dygn) och elda i vedspisen. Oftast fick det även som påföljd att jag bakade något i vedspisen av bara farten. Det fanns ju inte mycket annat att göra om det var mörkt.

Nu kändes det som sagt lite skrämmande när strömmen försvinner i stan en helt vindstilla dag med 12 minusgrader och strålande sol utanför fönstret. Det är ju inte mycket man kan göra mer än att sätta upp böcker och städa i de hyllor där man kunde se någorlunda för det blev ju ganska mörkt längst in i bokskogen. Strömavbrottet varade drygt två timmar faktiskt och vi övervägde att stänga om inte strömmen kommit tillbaka när det började mörkna, men som tur var slapp vi det.

Jag som hade åkt på stängningspasset konsaterade att bibliotekssystemet var minst sagt lite svajigt under kvällen och vakten som skall dyka upp en kvart före stängning kom inte p g a bilproblem förrän efter stängningen och då hade vi lyckats få ut de stackars kunderna själva, som envetet dröjde sig kvar för att skriva ut något viktigt.

Marcus kom och hämtade mig och när jag kom hem hade maken städat och stod och lagade en ganska komplicerad rätt men vad händer då? En strömfas går och ugnen och flera saker fungerar inte till makens stora förtvivlan. Ni kan läsa mer om hur det gick på mat och vinbloggen. Efter en stund försvinner all el och vi fick tända upp en massa stearinljus vi hade redan eldat så mycket så det var jättevarmt i huset, annars hade vi lätt kunnat tända en brasa till. Vi kunde konstatera att vi inte var ensamma om det, men det är ändå läskigt när sådant här händer och man känner sig små och så fruktansvärt utlämnade på något vis. Vi fick tillbaka strömmen vid 12-tiden, men då var det ju så dags då skulle vi ju gå och lägga oss. Marcus som hade varit ute i skogen och grillat korv(sic!)hela kvällen kom hem och gjorde oss sällskap den sista timman. Det var ju en ganska trevlig fredagskväll trots detta missöde med strömmen, det är ju ganska hög mysfaktor med stearinljus och gitarrmusik faktiskt.

onsdag 6 januari 2010

Insnöade!

I morse när vi vaknade var det aldeles vitt överallt! Det var massor av snö överallt och snöplogen hade plogat in bilen som stod utanför på gatan. Det stoppade dock inte M från att åka iväg och köpa en termos (som vi tydligen hade gjort oss av med vid vår flytt) och koka choklad och åka ut på en utflykt! Han hade egentligen planerat en skridskoutflykt men jag tror inte det går att åka skridskor när det kommit så mycket snö. Vad tror ni?

lördag 2 januari 2010

Mysiga lördag

Ännu en underbar vinterdag har det varit idag.
Eller vad sägs om utsikten från vår balkong idag? Den går inte av för hackor. Nu har det emellertid blivit mörkt och jag väntar på att maken skall bli klar med varmrätten som blir fläskfilé efter en makalöst god soppa. I mitt köksfönster står mina fina mistlar och den fina azalean jag fick av dottern och mågen på julafton.

fredag 1 januari 2010

Nytt år

Då har vi ett nytt år igen då. Vi kan nu skriva 2010
Vi kunde inte få upp min ljuslykta igen för det hade isat igen, så den får lysa dygnet runt nu till ljuset tar slut.
Det är så vackert ute så jag kunde ju inte låta bli att ta lite kort när vi var ute och gick vår promenad.

Vi firade vår 30 åriga förlovningsdag igår på nyårsafton med god mat: Hummersoppa och oxfilé samt god mousse till dessert.