Leta i den här bloggen

lördag 29 maj 2010

Mot solen


Nu har vi beställt vår svarta terassmarkis som vi tänkt så länge att göra, men som inte blivit av. Vi hade en firma här förra sommaren som lämnade en offert, men det skulle kosta skjortan så vi tappade plötsligt lusten.

Vi har ju egentligen inte ont av solen eftersom vi varken har så gott om den varan eller hatar den när den kommer så... men det behövs ändå lite avskärmning i form av en markis, dels för att skydda när solen står på hela dagarna och dels blir det betydligt mer "ombonat" på terassen med en markis. Nu var tiden äntligen inne och vi åkte raka vägen till butiken när jag igår av en arbetskamrat fick reda på att det var 25 % rabatt på en relativt bra produkt som redan låg bra i pris. Hon hade köpt två stycken till sitt nya hus eftersom hon hade en kompis som hade haft en i flera år och som verkade helt OK.

Nu blir det trädgårdsarbete för resten av tiden idag. Jag köpte ett supergulligt trädgårdsförkläde från Garden Girl förra helgen.
och idag köpte jag knäskydd.

tisdag 25 maj 2010

Slut på sötebrödsdagarna

Det sker nu med råge. Jag har slutat frossa på jordnötesrutor nu sedan jag insett att vågen visar på tok för mycket. Nu får jag dra åt svångremmen rejält och äter inget socker, potatis, ris eller pasta med andra ord lågkolhydratkost. I kväll när jag kommit hem hittade jag på en ny maträtt: Lågkolhydratsbiff med kålbönor. Jättegott!

Våren har tagit semester en stund. Kanske åkt till Kanarieöarna vad vet jag? Det regnar och blåser kallt idag. Vi får hoppas det blir varmare igen för jag har ju sått en del blommor och dill. Helgen var fin och vi firade vår bröllopsdag för 29 året i rad med oxfilé som vanligt.

Nej nu skall jag se färdig filmen Solens rike som vi spelat in på vår nya inspelningsbara dvd. Ha det så bra tills nästa gång!

måndag 17 maj 2010

Dags för sådd?

Tittar på vädret och det verkar bli både varmt och lite regn här framöver så det blir nog till att så lite blomfröer i morgon. Uppe i Norrland har de värmebölja med över 25 grader och förhoppningsvis får vi lite känning av detta snart.

Det är verkligen en härlig tid vi går tillmötes och just nu känns det lätt att leva och det är skönt. Jag var på mitt Yogapass idag och det var tredje gången med Hatha yoga vilket är en fysisk och meditativ form av Yoga som passar mig mycket bra. Jag känner mig avspänd och harmonisk under tiden och även efteråt. Den koncentreras mycket kring andningen och man stretchar kroppen under tiden. Jag har förut provat Power Yoga vilket inte passade mig alls lika bra eftersom det kändes som om den gick för fort och det var svårt att hänga med. Jag har tankar på att följa med min syster till Indien i höst, där hon skall göra en operation. Hon brukar åka cirka en månad varje år och där göra lite olika behandlingar på ett Ayurvedainstitut i södra Indien (Kerala) där man bor och äter vegetariskt. Vår resa blir i så fall 14 dagar och i November. Jag har ju 15 dagar mer semesterdagar än maken då jag har sparat semesterdagar sedan 90-talet och det vore spännande att åka till Indien.

fredag 14 maj 2010

Våren är här!!

Nu kan man äntligen snacka om att det blivit lite värme och det är sannerligen på tiden. Idag har jag varit ensam hemma och det är inte ofta. Marcus kom upp lagom till frukost, när jag och maken gått vår morgonpromenad. Sedan åkte maken med Calle på basketturnering till Göteborg och Marcus försvann iväg till sin motorcykel så jag blev aldeles ensam och det var så skööööönt. Jag lade mig i solstolen i solen och bara njöt. Sedan rensade jag lite i landen i trädgården för att sedan gå in när molnen kom för att fredagsstäda.

tisdag 11 maj 2010

Nu blommar det...

Så här fint blommar det nu i våra rabatter. För något inlägg sedan refererade jag tillbaka för ett år sedan med bilder på hur det blommade och nu äntligen har de kommit och som ni ser är blommorna mycket större i år! Aubretianorna har växt ihop till ett hjärta!

onsdag 5 maj 2010

Härlig låt

Låten kommer från Björn Runges film "Om du vänder dig om" som jag såg om häromkvällen för tredje gången. Duktig tjej Ebba Forsberg med en härlig röst.

lördag 1 maj 2010

Var är värmen?

Nu har jag varit ute och gjort ett försök att ansa rosenbuskarna lite grann men jag fick gå in igen för jag frös något så fruktansvärt! Det är bara 7 grader ute och det blåser. Det kommer dock fint i rabatterna nu. Dock har det inte kommit lika fint som för ett år sedan. Gräslöken har växt riktigt fint och vårblommorna tittar fram så fint nu och det är roligt att gå ett varv då och då. Men det fick gärna bli lite varmare.

Vi är väl bortskämda nu efter resan förståss, där det var precis lagom varmt. Vi hade på oss våra vindstopper på mornarna när vi gick vår promenad, men fick snart ta av dem för vi blev varma när vi gick.