Leta i den här bloggen

onsdag 23 juni 2010

Glad midsommar!

Här är jag med min älskade make och min allra bästa kompis M i pausen på operan. Bakom oss ser vi slottet där Vickan och hennes prins precis gick ut på balkongen och höll mottog folkets jubel medan vi endast såg träden i vägen!
Vi tjyvstartade midsommarmaten med Erik Lallerstedts sill på restaurang Gondolen. Inte dumt.

En sup och några öl därtill...



Med denna fina bild på vår utsikt från hotellet i Stockholm vill jag önska mina läsare en glad midsommar. Nu kommer jag inte skriva på ett tag men när vi är hemma igen så lovar jag att skriva om vår Österrike/Kroatienresa.

måndag 21 juni 2010

Sagolikt med Stockholm för våra fötter!

Vi har haft en sagolik helg i Stockholm maken och jag. Vi kom dit i fredags kväll i strålande sol och checkade in på hotell Sign vid södra bantorget. Vi hade tur och blev "uppgraderade" dvs fick ett utav de finaste rummen med utsikt över hela Stockholm på 10:e våningen. Det var fönster från golv till tak och vi satt där bara och njöt av Stockholms kyrktorn, skyskrapor och södra Latin mittemot innan vi tog en drink i baren och gick till den anrika restaurangen Wasahof på Dalagatan 46. Astrid Lindgren bodde 60 år i lägenheten ovanför restaurangen. Vi åt välsmakande ostron och hummer där för ska man äta ostron någon gång i sitt liv, så är det där man får de bästa!

Vi hade bokstavligt talat Stockholm för våra fötter i två bemärkelser denna helg: Vi gick ca 50 000 steg under helgen och så utsikten! Vi lyckades dock med konststycket att missa det mesta av det sagolika prinsessbrölloppet eftersom vi även fokuserade på god mat , fint sällskap (eller "sälle" som skåningarna säger) och en fantastisk magnefik operaföreställning på den fina gamla operan vid arvfurstens palats. Vi såg Tosca av Puccini och jag fick en sådan häftig upplevelse i tredje akten som jag aldrig har råkat ut för innan. Vi har ju varit på många operor av Mozart, Verdi och Puccini och jag tycker egentligen att operamusiken kan vara ganska tråkig emellanåt, men ibland får man små upplevelser när man känner igen någon fin aria, men denna gången blev jag helt tagen när den målaren Cavadorossi sjön "sången om livet" som arian oftast kallas eller som den heter: "E lucevan le stelle" Det var helt underbart!

Det var en halv miljon människor som kantade gatorna för att se kotegen med Viktoria och Daniel och vi var ju i folkhavet och trängdes eftersom vi tog oss till slussen och Gondolen där vi åt före operan och tillbaka för att inte missa operaföreställningen kl 18.00. I första pausen gick vi ut på strömparterren och där hörde vi folkets jubel, men vi såg inte brudparet eftersom en stort träd skymde! Däremot gick vi i söndags ner på Skeppsbron för att titta på de fina båtarna och där på Dannebrogen stod alla sjömännen i givakt så vi stannade och där kommer den danska drottningen Margarethe ut och hälsar på befälen och höjer handen och vinkar till oss och alla andra som står på kajen. Vi stod inte längre än 10 meter ifrån henne, så vi kunde inte riktigt med att ta fram kameran och fota henne. Så det var ju skönt att åtminstone ha sett en kunglighet live efter denna resa!

onsdag 16 juni 2010

Mycket bokat!

Nu har vi bokat en massa aktiviteter framöver och det känns superbra. Helgen kommer vi att tillbringa med god mat, trevligt sällskap och operabesök i huvudstaden.



Hem och jobba några dagar och sedan bär det av ner till Österrike till våra kära vänner utanför Salzburg. Efter att ha firat midsommar med dem far vi vidare ner mot Kroatien. Där har vi först hyrt en lägenhet på Krk och sedan åker vi vidare till ön Pag, där vi har hyrt rum genom Sembo.

Vi har ju varit i Kroatien 2007 och vi gillade det landet som vi tycker har allt: God mat, vacker natur, en underbar skärgård med klart vatten och mycket trevliga och tillmötesgående människor! Det ska bli så kul! Och det skall bli jätteroligt att träffa Helga och Walter och återse lilla byn Anif igen!

Som om inte detta skulle vara nog så har nu min syster bokat en Indienresa till oss båda. Hon skall dit och göra en operation och jag har lovat att följa med henne. Spännande! Jag skall utöva Yoga där och kanske göra en rening. Vi skall bo på ett institut i Kerala.

söndag 6 juni 2010

Nu är den på plats!

Äntligen sitter markisen uppe som vi beställde förra veckan. Den blev jättebra och det behövs verkligen. Jag fattar inte att vi inte satt upp det förr! Maken var lite orolig för att transportera det långa paketet och för att sätta upp den själv, så därför väntade vi tills Dennis kunde hämta den med sin lastbil och hjälpa till med uppsättningen också.
Här är Dennis, Emelie och maken i full färd med att sätta upp markisen.