Leta i den här bloggen

onsdag 28 juli 2010

Rosor är alltid rosor!

Här ovan är mitt senaste rosförvärv: Madame Boll, (även kallad Comte de Chambord) en portlandros. Vi köpte en till Emelie och Dennis som inflyttningspresent. Emelie gillar rosa rosor som doftar och jag ville egentligen köpa en Maidens Blush, en Albaros som jag har och som jag vet att hon älskar.

Nu var de slut på Rångedala plantskola, dit vi åkte i Söndags för att inhandla rosen. Det gjorde ingenting , för jag ville själv ha en Mm Boll så då passade jag på att köpa två exemplar. Ett till mig och ett till dem! Bra va! Man får ta tillfällena i akt minsann. Än så länge har jag den bara i en kruka för jag vet inte riktigt var jag vill plantera skönheten. Ja det är verkligen en skönhet med upprätt växtsätt och en ljuvlig doft och färg. Det är en perfekt ros för dem tror jag. Den har ett ganska kompakt växtsätt med uppräta grenar och den blir ca 1-1,5 m hög och ungefär samma bredd. Faktiskt verkar den vara vackrare än min Maidens Blush, som verkar nästan blomma mer än vad den klarar. Den blommar ju endast en gång och remonterar inte, men den skall kunna blomma upp till sex veckor i ett sträck faktiskt och det är ju trevligt. Jag har dock fått någon svampsjukdom som gör att vissa utav blommorna blir bruna innan de hunnit blomma. Jag skall försöka bli av med det. Har läst att man skall ta bort all svampangripet och ta undan det.
Mm Boll skall remontera och klarar till och med Zon 5, så vi får täcka den ordentligt för det är ju gränsfall både för oss och Emelie och Dennis hus. Där kan det nog bli kallt på vintern.
Här har vi ställt henne på vår nyaste uteplats, vid vårt nya vattenfall och vår lilla utegrupp vi köpte för en billig penning på Haléns i Lördags.


tisdag 27 juli 2010

Fotografering

Jag och ett par arbetskamrater var på semestern i Göteborg en kväll och blev fotade, och förutom fotot ovan så köpte jag tio stycken foton på mig som faktiskt blev helt OK. Den bilden till höger här på bloggen, där jag beskriver mig själv är också tagen vid detta tillfälle. Det är ju något helt annat med fotografier tagna i studio av en utbildad fotograf och dessutom blev vi sminkade av en make-up artist innan fotningen. Jag var väl lite skeptisk eftersom jag har gått upp två kilo under semestern, men å andra sidan så är jag den jag är och man kan ju alltid "smala in sig" lite på bild... Ja det var en kul grej helt enkelt och även om det kostade en slant så tycker jag det var värt priset. Bilderna brändes på en CD-skiva som vi fick med oss och de sa att om något händer så kan vi bara höra av oss, för de sparar filerna en vecka! Ja det var nog lite si och så med den organisationen för just ovanstående bild kom av någon anledning inte med på min CD-skiva, d v s den var tom, så jag mailade och bad dem skicka den igen, vilket tog exakt en vecka innan de gjorde för de hade problem att hitta bilden... Jo så kan det ju bli om man döper filerna anser jag nog.

fredag 23 juli 2010

Vedkonst?

Veden som vi inte har plats för travas nu upp invid husväggen hemma. Inte så dumt faktiskt och idén fick vi när vi var på friluftsmuséet utanför Grödig som ligger utanför Salzburg i Österrike. Där hade de som vårt skansen ungefär och där tog jag bilden på hur de travade upp veden utanför huset. där har de som vi stora balkonger och hustak som skyddar mot regnet.


tisdag 20 juli 2010

Hög nivå

I Söndags var vi och hälsade på vår dotter Hanna som för tillfället på sin ledighet jobbar i Strömstad. En stad där det fanns gott om norrmän. Jag tog fotot från berget ovanför där vi promenerade med hunden Bublan.
Det här fotot tog jag från bilen innan vi kom fram til Salzburg från vår resa till Kroatien.Jag glömmer alltid vad slottet heter men vi har passerat det flera gånger, bland annat när vi åkte till Grossglockner förra gången vi var nere. Det ligger så vacker tycker jag.

lördag 17 juli 2010

Semesterbilder


Vi började vår semester med att åka till familjen Mitter i den prominenta byn Anif utanför Salzburg. Här är vi inne på Söndagen och äter frukost på Hotell Stein samt går en promenad i Salzburg.



Sedan var det dags att åka till ön Krk, där vi hyrde en lägenhet i byn Punat.


Punat hade en utav adriatiska havets största marinor.

Staden Krk på Krk.


En trång gränd i den gamla staden Vrbnik på Krk.

Så här kristallklart vatten är det på klapperstenstränderna i stora delar av Kroatien och runt hela ön Krk.





Försäljning av persikor från ett fönster.

Färjan över till den annorlunda och karga ön Pag.

Vi hittade en ovanlig stenig strand där.

tisdag 13 juli 2010

Härliga semester!


Nu har vi kommit tillbaka efter en över två veckors semester på två olika öar i Kroatien.
Vi bilade ner via Salzburg i Österrike där vi har vänner som vi stannar över hos på helgen innan vi åkte ner och helgen efter vi varit där. Resan blir så mycket bättre när man stannar och tar det lugnt i några dagar. Det känns inte riktigt lika långt då. Vi har kört 466 mil på dessa dryga två veckor och vi har altså besökt ön Krk och ön Pag. Två helt skilda öar. Krk ligger i Kvarnerområdet nära Istrien och Pag ligger längre ner i Dalmatinien. Jag skall berätta lite mer om vår härliga bilsemester i nästa inlägg och lägga in bilder, men just nu orkar jag inte. Är helt slut efter den långa bilresan hem i går eftermiddag och natt, då det var 38 grader varmt. Det är tur man har luftkonditionering i bilen! Skriver snart igen om våra äventyr. Ha det så bra så länge!