Leta i den här bloggen

fredag 29 oktober 2010

Rejalt trott pa maten.

Idag har jag haft min cleaning day. Det innebar att man inte far ata frukost, Man far en kortare massage och sedan fick jag medical bath som innebar att man stiger in i en stor tralada men huvudet sticker ut. Dar sitter man 10-15 minuter medans het anga sprutas in i ladan. Jag kande mig som om jag blev kokt. Lite omvaxling med kanslan av att bli kryddad och oljad som om man skulle laggas pa grillen.
Efter ladan sa fick jag en sorja som smakade mest ingefara och kardemumma men det ar en mangd orter som far fart pa magen och man far sitta nara toaletten halva dagen och dricka kokt vatten sa magen spolas ren. Sedan fick jag ata rissoppa med lite sonderkokta gronsaker. Ikvall fick jag ata men det smakar mig inget faktiskt. Jag blir varken hungrig eller kan ata sarskilt mycket. Nej nu borjar jag bli rejalt trott pa den har indiska vegetariska maten och langta efter makens oxfile med potatisgratang!! Naja nu ar jag i alla fall renad och det kanns ju bra. Ewa sager att man blir jattepigg och far en massa energi efter den, sa jag far val se imorgon om jag blir panyttfodd!

Vadret har varit lite molnigt och igar regnade det hela eftermiddagen faktiskt. De sager att en ny monsun kommer att komma in och vara i tva veckor. Vi far se vad som hander. Jag har i alla fall hittat en pool har pa institutet och tva tjejer fran Italien som kommit hit ar mycket trevliga. Den ena ar hollandare som bor i Sudtirol pratar bra bade tyska och engelska och den andra bor i Bologna och pratar Italienska och Engelska.

Vi skall aka pa backwaters pa Sondag. Det skall vara jattefint sa det ser jag fram emot och pa Mandag aker vi till Trivandrum och skall titta pa tyger. Det skall bli kul att komma ut lite.

onsdag 27 oktober 2010

Idag bad och lite annat

Idag har vi faktiskt hunnit med att bada i arabiska havet och det var verkligen varmt. Jag forsvann under vagorna dar en stund men kom pa fotter igen ganska snabbt. Tyvarr forsvann den varma harliga solen bakom moln nar vi val kom ner i Ritchan till stranden men vi sa at honom att hamta oss om tva timmar sa vi skulle kunna se solnedgangen ocksa. Det gjorde vi faktiskt for precis da blev det en lucka i molnen och en fantastisk sol syntes.

Eftersom vi har dagarna fulla med Yoga, promenader, mattime och treatment som innebar massage och allehanda rening av kroppen sa blir det inte sa mycket tid over till att aka runt precis. Ja det ar faktiskt en riktig rening jag gor av kroppen. Man renar den innifran liksom med en massa orter och nagot som heter Gee. Det ar klarnat smor som man far dricka efter att de rubbat en ordentligt och oppnat porerna pa kroppen. Sedan far vi bara ata vegetariskt och frukt och det ar sa himla trakigt! Ingen alkohol naturligtvis och sedan ar det snart dags for lavemang och bad i varmt vatten. Det ar meningen att allt gammalt och alla gifter skall ut ur kroppen pa alla mojliga och omojliga satt minsann. Det klarnade smoret ar till for att leda ut gifterna sa de inte gar ut i blodomloppet istallet. Dartill far vi ortpiller ocksa.

Jag hade hogt blodtryck nar jag kom hit och sedan far jag piller mot min fibromyalgi och lite annat. Men det ar bara orter sa det ar ingen fara annars hade jag inte tagit dem! Jag fick vax i mitt ena ora och da tog de en kokosnot som de lade orter i och tande pa, sedan hade de ett ror och rokte in i mitt ora och jag kunde inte halla mig for skratt! Det kandes som om jag hade hamnat pa en soderhavso och traffat en medicinman!

Yoga gor vi ocksa varje morgon men mer om det sedan. Nu maste jag i sang och lamna datorn till en annan gast som vantar. Ha det bra alla mina lasare, jag skriver snart igen.

måndag 25 oktober 2010

Rekordstora djur finns har

Igar sag vi en ratta stor som en katt och idag... kom en stor svart fagel flygande och hange dig i ett trad utanfor vara rum. Det var bara det att det var ingen fagel sag jag. Den tog sig fram upp och ner i tradet och at nogot. Jag upptackte att fageln hade oron och plosligt sag jag att det var en jattestor fladdermus! Jag filmade den och tog lite kort med min lilla Nikon men jag tror inte att man ser sa mycket. Det var verkligen haftigt.

Idag har vi provat pa Yoga pa akta indiskt maner, men jag tycker anda att var Yoga med Magnus ar battre. Jag larde mig dock lite nytt sa jag tanker passa pa att Yoga varje morgon medans vi ar har.

söndag 24 oktober 2010

I Indialand bak himalayas strand...

...dar hander det konstiga saker ibland. Jag och Ewa hade en jattebra resa igar med Quatar airways via Doha dar vi fick byta plan och nar vi kom fram hit till Trivandum i staten Kerala i Indien var klockan 4 pa morgonen. Vi kom fram till hotellet senare och i sang forst vid kl 6, sa det var bara tv[ timmars somn som gallde. Vi steg upp klockan 8 och sedan har dagen gatt i ett enda svep och jag kommer sakert att sova jattegott i natt.#

Vi dricker bara vatten, ortte och juicer och ater vegetariskt och jag ar tyvarr redan trott pa det efter 3 mal sa nu undrar jag hur detta skall ga? Vi far bade oljemassage och ortmassage. I tva och en halv timma har jag idag blivit knadad.

Tangentbordet har saknar det mesta och morse forsokte jag komma in pa mina mail men fick nobben. Facebook likadant, men nu nar jag provade den andra datorn som hade en lite fraschare webblasare sa gick det. Det var bara stort omojligt att hitta vissa tecken som snabela till exempel. Nu ar jag dodstrott och det ar markligt vad manga a o och a jag behover nar det inte finns! Nu ar klockan snart nio har pa kvallen och jag ar dodstrott!

söndag 10 oktober 2010

Bloggar om 333, köpstopp vs slit och släng.

Jag är mer eller mindre uppvuxen i ett slit och slängsamhälle. Mina föräldrar hyllade nog plasteran på sextiotalet och jag blev väl mer eller mindre fostrad till att konsumera och slänga. Varje lördag tågade vi ner till stan. Det var vårt "lördagsnöje".

Visst gillar jag att handla, men jag har alltid tyckt om att spara och inte konsumera så mycket. Maken säger att jag är snål men jag vägrar att acceptera det. Kan jag ta tillvara och återanvända ger det mig en slags tillfredställelse, därför tycker jag det är ganska kul nu när trenden går mot köpstopp och minimalism. Det finns en tjej i USA (tror jag) som har en blogg som heter "Be more with less". Hon har dragit igång ett projekt, där man rensar ur sin garderob och mellan 1 oktober-31 december bara skall klara sig på 33 plagg. Då räknar man inte underkläder, träningskläder, sovkläder och vigselring annars allt som assesoarer ytterkläder osv. Hon verkar dock bo någonstans där man inte behöver en massa ytterkläder. LA kanske, jag har inte läst bloggen så noga. Jag blev dock lockad av tanken och rensade ur hela min ena garderob, så där hänger bara tomma galgar nu. Jag har dock inte gått in för det helhjärtat, då jag har lite kvar i så fall att rensa ut.

Det är härligt att rensa ut, att skänka saker till de som bättre behöver dem. När vi städade ur Pappas lägenhet, körde vi det mesta till Gärdhem utanför Dalsjöfors, där behållningen går till välgörande ändamål. Det kändes skönt. Det fanns ju dock en del saker vi inte körde dit av nostalgiska skäl, men nu undrar jag varför jag tog hem en massa grejer. Vi har ju inte längre världens största hus och nu svämmar det snart över igen. Särskilt källaren då.

En svensk tjej har startat en blogg som heter Köpstoppsbloggen. Hon har skrivit en bok som heter: "Köp inte den här boken", där hon i dagboksform berättar om sitt köpstoppsår. Jag lånade boken på biblioteket, men jag tycker inte alls hon lyckades så bra. Varken med att inte handla eller att skriva faktiskt, så den åker snart tillbaka till biblioteket - halvläst.

En annan tjej vurmar för minimalismen i sin blogg "Lyckobloggen" och Lena Ohlén skriver också om minimalismen i sin blogg Less is more

När jag inom kort åker till Indien tänkte jag inte ta med så mycket. Några shorts och lite bekväma kläder. Inget smink, vad skall jag med det till när jag bara skall åka med min syster gå på Yoga och rensa kroppen från gifter? Jag kommer nog att vara trött på kvällarna och äta gott eller dricka alkohol kommer vi ju inte att göra så...

tisdag 5 oktober 2010

Brittsommar?


Nu lyser solen ute och detta är väl troligen sista slängen utav sommaren, så gå ut och njut ni alla som har möjlighet, för snart är den riktiga bistra hösten och vintern över oss igen...