Leta i den här bloggen

torsdag 11 augusti 2011

Fjäril vingad...

Det trevliga med att odla kryddväxter är bla att fjärilarna svärmar på tomten. Här en nässelfjäril på våroreganoplanta. Blommorna är också fina att plocka in tillsammans med tex lila luktärter. De står länge. Nu känns det redan som om sommaren var ett minne blott och det är bara 11 augusti! Känns lite vemodigt tycker jag som älskar sol och värme. Jag frös igår när jag cyklade hem fast jag hade både jeansjacka och regnjacka. Blåsten gjorde så jag fick ont i öronen.


tisdag 9 augusti 2011

Tapetsören i mig

har kommit fram igen och i helgen klädde jag om två gamla udda 50-talsfåtöljer som har sett sina bästa dager sedan 5-10 år.





Vi har draperat dem med både filtar och fårskinn i flera år men nu skäms de inte för sig längre utan tar för sig som Ernst skulle säga.


Så här blev de i Stig Lindbergs tyg Herbarium. Det är faktist två olika modeller. Den vänstra är en Duxfåtölj som vi hade ärvt från Tvärredslund och den andra en billigare variant som vi köpte till från Borås Secondhand för några år sedan. Båda var i bedrövligt skick. Mönstret ser lite grilligt ut på bild men är snyggt och ser ut så här:
Jag är riktigt nöjd med mig själv faktiskt och jag lämnade till och med in tyg till en tapetsör för att få riktiga omklädda knappar som jag sydde fast i ryggarna på dem, Nu återstår bara att sy fast bakstyckena och göra kuddar att sätta fast för huvudet.



tisdag 2 augusti 2011

Turkietsemester



Vi har varit en vecka i Side i värsta värmen. Det var upp till 43-45 grader i skuggan. Lägg därtill fuktigt, särskilt kvällstid då solen gått ner. Vi har nog aldrig svettats så som vi gjorde men det var ändå härligt. Det var vår första resa till Turkiet men det blir definitivt inte den sista. Vi bodde i Side gamla stad (till höger längst ut på bilden.) Side gamla stad består till stor del av gamla ruiner och längst ner till vänster ett magnifikt Apollontempel som rasat i en utav de många jordbävningarna, men till viss del uppsatt igen. Den gamla amfiteatern som syns tydligt på vykortet ovan var väldigt stor. Vi hade turen att hamna i Side just som de invigde festivalen. Det visade sig att de under denna festival har klassiska gratiskonserter vid Apollontemplet respektive den gamla teatern, och just den veckan vi var där hade Berliner kammarorkester en konsert i Amfiteatern dit vi naturligtvis gick och njöt av stämmningen och musiken. Där var mycket folk och oerhört festlig stämmning.