Leta i den här bloggen

lördag 24 november 2012

Alanya

Vi blev mycket förtjusta i Alanya i Turkiet och pratar till och med om att köpa oss en lägenhet där för att åka dit vår och höst. Här är lite bilder jag tog under den veckan vi var där. Vädret var helt underbart. 25 grader i både luft och vatten, och här hemma hade vi minusgrader innan vi åkte, en aning skillnad.















Julhysteriskt!

Det finns fina juldekorationer och mysiga ljusslingor mm, men det finns tyvärr också gräsliga sådana och många såg vi när vi var på Teneriffa ett år en vecka innan jul för några år sedan. Att det skulle finnas så mycket skräp som det fanns på Ljusexperten här i Borås trodde jag aldrig!
Nej det skall dröja innan jag går dit igen. Vi skulle titta på våtrumsbelysning idag till vår tvättstuga/bastu/dusch som snart är färdig, men gick därifrån helt illamående, för där den belysningen fanns hade de placerat blinkande och skränande tomtar och allsköns bjällerklang och samtidigt hade de någon annan sorts musik som skar sig. Jag var nära att dra ur sladden till en tomte i naturlig storlek, men valde istället att pysa ur affären utan att handla. Hade vi någon köplust när vi kom dit, tog den snabbt slut. Usch!

torsdag 22 november 2012

Nu lackar det mot advent, minst sagt. Förstår inte att tiden går så fruktansvärt fort! Vi har hantverkare hemma för att göra iordning vår tvättstuga, och det tar tid. De är inne på andra veckan nu och ibland är de fyra-fem man. Elektriker, rörläggare och snickare som gör sitt bästa för att plana väggar och golv och det värsta är att efter snart två veckor så syns det knappt att de gjort något. Jo förståss golvet lutar inte längre (förutom i duschen, där det skall luta.) Det kommer att bli ljuvligt när tvättmaskinen och tumlaren är på plats i bekväm arbetshöjd. Vi skall också ha skåp och en lång bänkskiva, för mangel och tvättvikning. Duschen kommer vi att ha i rummet innanför och där blir också en bastu. Äntligen kan vi bada bastu på fredagkvällarna igen. Det skall bli underbart! Ser så mycket fram emot när det är färdigt.
Här en bild som jag tog i helgen, då jag målat väggar (och stolen jag stod på) när snickarna var färdiga med golvet. Det kommer att komma skåp där det är vitt. Jag tyckte inte det var idé att slösa en massa färg på de partierna. Färgen kommer att kontrastera härligt till allt vitt för övrigt. Fler bilder kommer.

Färgen passar ju också bra till jul eller hur? Vi passar samtidigt på att få gjort lite mer arbete av elektriker och rörläggare till exempel att koppla in värme i vår handdukstork i badrummet uppe, som de gamla ägarna inte gjorde. De lämnade bara en termostat och ett rör som inte passade. Men nu är det gjort!