Leta i den här bloggen

lördag 5 januari 2013

Ny App

Hittade en ny kul app idag som heter InstaCollage och där man gör jättefina Collage av sina bilder. Här är lite exempel.





Vaxning idag

Jag har vaxat mina senaste projekt idag och då gör jag så att jag lägger bivax i en glasburk som jag täcker med balsamterpentin. Detta får sedan sakta smälta ihop över elementet eller sätt in burken med lock i eftervärmen i ugnen som jag gjorde. Ja man kan naturligtvis också smälta allt i vattenbad på spisen om man har bråttom.

När det har stelnat en aning stryker man sedan på vaxet jämt på sin målade möbel. Jobba lite fram och tillbaka med penseln så vaxet tränger in överallt och gör som jag: tillverka en liten kludd av en gammalmullstrumpa som rullas in i en gammal väl urtvättad linneservett och drag över ytan tills vaxet täcker överallt. Sedan väntar man något dygn till vaxet har stelnat ännu mer, då man borstar upp alltihopa med en särskild borste av tagel som finns att köpa.



fredag 4 januari 2013

Livsglädje

Idag är det fredag och det är veckans näst bästa dag. Hela helgen har man framför sig och Lördag som är veckans i särklass bästa dag har man framför sig.

För några veckor sedan var Kay Pollack hos oss på högskolan och föreläste om glädje och att välja. Enligt honom har man alltid ett val. Antingen väljer man att se allting i svart eller så väljer man att se det positiva i allt och mår på så vis bättre. Man väljer den glada gubben. Jag har hört honom en gång förut i slutet av nittiotalet och läst hans båda böcker om samma ämne. Enligt honom tar det inte så lång tid att ändra sina tankar i rätt riktning. Någon annan gång har jag hört en annan föreläsare som sa att man behöver tänka en tanke 200 gånger för att förändra den från negativ till positiv, jag vet inte men jag tror faktiskt att det går... Om man vill förståss. En del människor verkar inte vilja att det skall gå dem väl i livet, de liksom tror inte de är värda att ha det bra, utan ser mest livet som en ständig jämmerdal.

Allt går om man vill. Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid. Det låter som en rad klyschor, men alla har vi väl hört om människor som gjort bragder och underverk på bara ren och skär vilja. Jag har just läst en bok som heter "Munken som sålde sin Ferrari". Den går ut på samma idéer som Kay Pollak har. Att må väl. Ha en härlig helg alla läsare och glöm inte tänka positivt. Välj den glada gubben!



torsdag 3 januari 2013

Fler ledighetsprojekt

 Mycket gjorde jag när jag var ledig. Jag hade lite grå Annie Sloanfärg över och ett fult gammalt slitet spelbord med en pigtittare på.
 Detta förvandlade jag i ett huj till en ny skapelse. Nu har jag bara kvar att vaxa alltihopa så att det blir mer motståndskraftigt mot fläckar och väta.


Just nu fick jag placera bordet med pigtittare på i badrummet på ovanvåningen, men det är bara en tillfällig plats tills jag har omorganiserat lite i vårt hus. Jag håller ju på att städa i förrådet nu när vi fått tvättstugan klar. Det är bara det att jag har inte ledigt längre. Jul och nyårsledigheten försvann förvånansvärt snabbt så nu är det kvällarna och helgerna som gäller.

Jag tillverkade ett eget möbelvax igår av terpentin, bivax och lite linolja som jag skall vaxa möblerna med ikväll. Det bästa vaxet är egentligen Annie Sloans men Storegården där man köper det är stängt till den 12 januari och jag orkar inte vänta tills dess för att köpa det. Det jag använde i somras tog slut då, så nu återstår det bara att se om det egentillverkade är lika bra. Mitt eget luktar bättre än det köpta.