Leta i den här bloggen

lördag 18 januari 2014

Nytt år

2014 är här och vi firade nyår i Alanya i år. Vi åkte med familjen på annandag jul frå Oslo Gardemoen med Norwegian direkt till Antalaya. Denna gång hyrde vi lägenhet eftersom vi var sex personer och allt fungerade jättebra! Vi hade även beställt transfer med han som hyrde ut lägenheten och efter en stor felstavning av mitt namn redde vi även ut det och vi kunde åka till lägenheten med den trevlige chauffören. Han hade nyckeln till lägenheten också och hjälpte till med att få upp väskor och låsa upp så det var service utan dess like!

Vädret där nere var mestadels bra. Nästan varje morgonmlyste solen så vi kunde njuta av frukost på balkongen. Bara det var värt resan ner tycker jag! Att vi dessutom kunde bada i havet på nyårsafton var ju inte fy skam precis! 

 Tankarna på  att köpa lägenhet där nere har dock svalnat en aning och det beror mycket på stilen på allt där. Det blir nog ganska svårt att få tag på snygga möbler och dylikt verkat det som, dessutom i de lägenheter vi tittat på så är dörr och fönsterfoder i plast, kaklet på golven är oftast väldigt vitt och högblankt istället för lite naturfärger som jag föredrar. En annan sak som drog ner oddsen är att de eldar som galningar i Alanya på vintern och det innebär att man får känslan av att befinnan sig på ett gigantiskt schoutläger, vilket inte är särskilt positivt. Både jag och maken fick vid något tillfälle problem med att ögonen tårades p g a all rök.

Vi tänker åka och sondera terängen lite på spanska solkusten lite i vår. Rättare sagt kusten från Alicante ner till Nerja känns lite aktuellt. Vi funderar på att ta flyget till Alicante, hyra en bil och åka kusten ner och bo på strategiska platser för att avsluta i Nerja och flyga hem från Malaga. Det verkar som om priserna där har närmat sig Turkiets lägenhetspriser. Vi ska ju köpa något i 80 000-100 000 Euro-klassen. Är det någon som känner till prisutvecklingen där nere?

Året här hemma har börjat bra och på Måndag börjar terminen igen på högskolan och min undevisning drar igång igen. Känns ganska kul att träffa lite studenter igen och på Tisdag har jag två grupper blivande fastighetsmäklare. Det ser jag fram emot!

Ha det gött!