Leta i den här bloggen

måndag 2 juni 2014

Spanientour

Vi befinner oss nu i en fantastisk liten stad i Andalusien som heter Nerja.
Här är vi på den s k Europabalkongen längst ut på en udde av staden. Igår var vi och tittade på grottorna utanför Nerja. Där fanns världens största stalaktikstalakmit som faktiskt är med i guiness book of records. Vi har rest med buss från Malaga
Där klättrade  vi upp på borgen och jag tog bland annat denna fina bild på utsikten över plaza del toro och malagueta. Vi reste altså till Sevilla där det var ett strålande väder med över 20 grader varmt. Sevilla är en undervart vacker stad och Spaniens varmaste staf med ett genomsnittlig dygnstemperatur på 18 grader!
Sevilla har också en av världens största katedraler som är väldigt mäktig. Vi var i palatset Alcazaba som också bestod av fantastiska trädgårdar.
Här ett fantastiskt stort gammalt träd som heter duga! Efter Sevilla tog vi bussen till Granada. Vi har nog aldrig frusit så mycket som vi gjorde i den staden. Vi var ju bortskämda med den Sevillianska värmen och i Granada var det bara 10 grader på kvällen med isande vindar. Den gamla staden Albacin och Alhambra var dock det mest enastående vi sett!
Vi bodde på ett litet hotell där vi hade uppgraderat rummet så vi hade utsikt genom tre fönster över katedralen, Albacin och Alhambra! Helt fantastiskt
Inne på Alhambra var det helt enastående.