Leta i den här bloggen

onsdag 22 februari 2012

Resetips: Tripadvisor

När man skall ut och resa är det bra att kolla upp hotellen via en sida som heter Tripadvisor.com. Man kan också gå in på Tripadvisor.se och få allt översatt på svenska. Där skriver resenärer in sina tips och bedömningar på hotell mm och det är verkligen en guldgruva. Om man går in på den svenska sidan översätts allt automatiskt så man får tänka på att ibland kan det bli väldiga konstiga översättningar för sidan är ju internationell.
Det finns ju alltid folk som skriver ner hotellen men då får man tänka på att om det endast är en eller två dåliga recentioner och 17 bra så kanske de två har haft otur eller så har de helt enkelt haft för höga förväntningar på hotellet.

Vi hade tex bokat en charterresa till Turkiet i somras och efter jag hade gjort bokningen gick jag in och kollade hotellet för maken blev lite misstänksam eftersom priset var så lågt. Då var det flera som hade skrivit dåligt om hotellet, typ att det var ett riktigt partyhotell och så vidare. Vi drog öronen åt oss och gjorde en annan bokning och kollade hotellet väldigt noga innan vi betalade resan. Det hotellet var superbra!

Man får väldigt mycket tips från resenärerna om vad man kan gå och äta i närheten och tips på packning odyl.
Vad som är dyrt på stället och vad som är prisvärt osv.

En superbra sida helt enkelt.