Leta i den här bloggen

söndag 2 januari 2011

Skotersafari


Vi är och hälsar på dottern Hanna som jobbar på Norrsken Spa i Lindvallen, Sälen och vi har verkligen haft ett fint slut 2010 och början 2011. Idag toppades upplevelserna med en två timmars skotersafari upp på kalfjället lagom för att se solen gå ner i dalen nedanför oss.

Att köra skoter kräver lite mer än att köra moped insåg jag efter en stund. Den är bra mycket tyngre och har lite en egen vilja. Den kränger lite och det är bra tungt att styra. Men det kan ju också bero på att Hanna satt baktill på min skoter och Calle bakom Anders. Det blir lite svårare då sa guiden som var med oss upp på fjället. Vi var fem skotrar som tog oss upp ovanför trädgränsen där det blåste rejält och var mycket mindre snö på grund av blåsten naturligtvis. Det var en mycket vacker naturupplevlese som jag då inte kunde njuta fullt ut av eftersom guiden hade sagt till oss att köra exakt i hans spår annars kunde det sluta illa! Jag blev dönervös att köra vid sidan av men det gick bra och vi fick vår belöning i form av fika i en stuga utan elektricitet. Kokkaffe med andra ord, en brasa och stearinljus. Helmysigt. Sedan tog vi oss ned igen och Calle och Anders gav sig ut på en skidtur i mörkret.
Här är Hanna och hennes kompis från skolan i Spashopen på Experium. De har haft sällskap från skolan och fick jobb samtidigt.

Vi kom hit på nyårsafton och hade bokat bord på Lammet och grisen som serverar Oxfilé, Lammfilé och Fläskfilé som trerätters. Vi åt dessutom toast skagern till förrätt och ett vinpaket till, så vi var verkligen stoppmätta när vi gick därifrån. Gårdagen bjöd vi oss på Fondue på oxfilé på ett jättemysigt ställe som heter Fågelboet och ligger i ett utav Sälens äldsta hus. Där fanns också en mysig eldstad. Tyvärr var det mindre mysiga gäster där samtidigt med oss: ett överklasspar som roade sig med att hela tiden sitta och ringa på sina mobiltelefoner och satte på högtalartelefonen som de la på bordet. Det var två tjejer som verkligen var heljobbiga och som drog ner stämningen rejält så vi fick rätt brått därifrån men vi var också väldigt trötta efter en hel dag i Saunaland, dvs Experiums härliga avdelning med olika bastuupplevelser mm. Detta har verkligen varit en trevlig resa och i morgon går färden vidare på Vasaloppsvägen ner till Mora och ett besök på Zorngården med övernattning i Falun.