Leta i den här bloggen

fredag 14 november 2008

Att handla mat naturligtvis

Det är inte det enklaste att handla mat nu-för-tiden minsann. Här är en som gav upp när hon började läsa och allt sedan dess är det maken som har den lilla sysslan på sin agenda.

Idag erbjöd man sig dock att inhandla maten eftersom maken arbetade hemifrån.

Gick tidigare från arbetet och lyckades hitta en parkering med bra avstånd från stormarknaden. Gud så mycket folk det var! De små vagnarna var slut i den fållan som låg närmast. Bäst att greppa en modell X-large då, med den nackdelen att man tar så stor plats! Scannrarna var nästan slut men där högg man den sista! Så var det bara att sätta igång med inköpslistan som maken så duktigt hade författat. Frukt och grönt först och det gick ju bra, naturliga råvaror underbart! Men det gäller att välja rätt det finns inte bara en sorts gul lök utan man tvingas välja mellan förpackade och icke förpackade dito! Huga! Ja så fortsätter det igenom hela varuhuset och det gäller verkligen att värja sig för alla konstgjorda produkter som det fullkomligt vimlar av. Man får sätta på sig spanarglasögonen för att hitta de naturella produkterna utan vare sig tillsatt socker, sötningsmedel , konserveringsmedel, stabiliseringsmedel, glutamat, vitaminer och E6....eller annat jox och utan att de för den skull har tagit bort det naturliga fettet och annat naturligt. Det är svårt att hitta verkliga RÅVAROR!!!

Det tog sammanlagt 1 timma och 45 minuter för fru Wadellen att få tag på alla specialiteter som maken skrivit på listan och man hade tur att få tag på de sista två ostronen i fiskbutiken.

Väl hemma i ett nystädat och uppvärmt hus fick hon till slut sin lilla fredags-gimlet i uterummet vid brasan och Madonnamusik och Leonard Cohen. Kan det bli bättre?
UNDERBARA FREDAG!!! I LOVE!!!! Nu väntar vi bara på att Oxfilén ska bli färdig.