Leta i den här bloggen

fredag 18 juli 2008

Visingsborg och hypertufa

Igår så fick vi då äntligen "tummen ur" och reste till Visingsö. Hannagumman var ledig också och följde med.

Vi började med ett besök på IKEA på A6 när vi passerade Jönköping. Vi köpte lite ljus, servetter och lite husgeråd. Efter det kände vi oss hungriga och åkte till Gyllene uttern och åt en god lunch i riddarsalen.

Gränna är en fin gammal stad där vi parkerade på torget och tog en promenad genom staden ner till hamnen där vi tog färjan över till Visingsö.


Det blev under eftermiddagen både glass och polkagrisar samt wienerbröd och kaffe, innan vi styrde kosan hemåt igen. Vi hade tur med vädret också.


Rosorna och stockrosorna är i Gränna helt bedårande! Det beror säkert på klimatzonen och jorden. Men det gavs inte någon pardon åt mamsen som ville titta lite noggrannare på trädgårdar och blommor. Det blir sådant vi får ägna oss åt när barnen inte är med.

Lite inköp utöver IKEA-sakerna blev det naturligtvis också och det i form av Grännas egentillverkade knäcke och tranbärssaft.

Ett projekt som jag nu skall ägna mig åt är Hypertufa. Det är något som de sysslar mycket med i trädgårdarna i England och man gjuter helt enkelt tråg i betoch blandat med torv, för att det skall få en lite mer gammalt utseende som gammal sten som det börjar växa mossa på.

Övrigt som hänt i trädgården sedan sist:

Vattenstenen med ljus i är på plats.
Murarna och trapporna på södra sidan börjar bli färdiga.
En planteringslåda till staketdruvan är färdigställd.

Vad som återstår:
Planteringar
några rabatter.
Trädgårdsgångar.
En örtagård.
En trappa och en bäckfåra på norra sidan.

Ja givetvis skall är inte detta tänkt att bli färdig denna säsongen. Det är flera projekt som tar längre tid.

I tidningen Land tipsades också om en hemsida där jag lagt ut efterlysning på Blondie. Jättebra. Vi har utan resultat varit ute och letat och ropat. Kanske har hon blivit inlåst i någons garage som har rest på semester eller så har hon blivit ivägskrämd av någon annan katt eller hund.