Leta i den här bloggen

söndag 3 augusti 2008

Skördedags!


Nu kommer tiden i trädgården då man kan börja skörda! Det är underbart! Jag plockar in fång av luktärterna varje dag till alla rum. Det finns inget ljuvligare än luktärter eftersom de doftar så fantastiskt.

Idag åkte vi en sväng till plantskolan för att proviantera bland barrväxterna som vi tänkt att sätta i våra "sängar" . Det är så praktiskt med barrväxter för de klarar sig nästan utan skötsel och så är de gröna även på vintern och det behöver vi växter som är. Det blev dessutom en Azalea och två klätterrosor. En Maidens Blush och en Flamentanz. Framentanz hade vi i stan också och det är en tålig och röd ros som står sig bra mot vår vita fasad. Den är dessutom lättskött. Maidens blush blev det för att jag inte kunde låta bli och till den inhandlades dessutom en vacker rosbåge. Nu måste vi sätta en ros på andra sidan också! Bra va! Vi tänkte att rosen skulle växa upp och förhoppningsvis skyla lite utav den fula värmepumpen.

Trädgårdslandet bjuder också av sitt överflöd. Vi skördar spenat, ruccola persilja och dill och senare blir det dags för blommor, bönor och broccoli. En omgång till med ruccola och plocksallat är också sått. Nästa år ska vi utöka köksträdgården och göra 2 skiften. Så här hade de gjort på Botaniska trädgården i Göteborg och jag vill ha det. vi skall dessutom försöka ha en örtträdgård och ett litet växthus på den lilla plätt som är kvar.Blommor vill jag dock blanda med grönsakerna för de skrämmer bort vissa skadedjur.