Leta i den här bloggen

söndag 10 maj 2009

Lyckade Göteborgsbesök och rottingsoffa

Nu är denna helg också slut. Helgerna flyger fram i rekordfart och man hinner inte göra så mycket.

Onsdagens operabesök i Göteborg var otroligt lyckat. Solisterna och även kören och orkestern var mycket bra. Scenografin var som vanligt påkostad och inte ett öga var torrt i slutscenen.

I fredags var vi på ett stort 50-årskalas och det var mycket lyckat! Vi hade så roligt med trevliga gäster och det bjöds på mycket god mat och mycket gott vin och det snålades inte. Vi bjöds till och med på övernattning på ett jättefint hotell Säröhus som låg ett stenkast från Särö golfklubb där kalaset var. Ja det var verkligen storslaget allt, synd bara att vi inte hade tid att åka dit tidigare på fredag eftermiddag så vi hade hunnit med att gå till det spa som fanns på hotellet. Vi hade båda så mycket att göra på jobbet så vi fick snabbt hoppa in i duschen hemma innan vi slängde oss in i bilen för att hinna att checka in just innan vi träffade de andra i baren för en drink innan vi begav oss till kalaset. Efterklok är man alltid, och när jag tittar på hemsidan nu ser jag ju att de har ett jättelyxigt och fint spa där vi hade kunnat tillbringa hela eftermiddagen alternativt lördag förmiddag. Det får bli en annan gång helt enkelt. Det är helt sjukt mycket nu att göra nu både på jobbet och hemma. Nästa lördag blir det ut och fara igen. Då skall jag på återträff på Strömma, där jag gick ut för 30 år sedan. Det ska bli roligt att träffa alla gamla klasskamrater igen.

På hemvägen från Särö lurade jag med en ovillig make till IKEA och vi handlade lite småsaker bland annat en ny rejäl handdukshylla till badrummet och nya dynor till matsalsstolarna som passade perfekt. Vi köpt också fina svarta och vita kuddar som vi ska ha i vår rottingsoffa som vi nu äntligen fått tag på på Blocket. Helt fantastiskt. Vi har letat efter en stor rejäl riktig rottingsoffa som man kan sitta och äta i och också sitta skönt och mysa i på kvällarna och det har varit som förgjort. Det gick inte att hitta någon. Jag har letat på nätet i ett och ett halvt år och nu ÄNTLIGEN dök det upp en precis sådan vi vill ha. Nu återstår bara att hitta fåtöljer/stolar till men nu har vi snart soffan i alla fall. Maken är och hämtar släp nu så ska han ta med det upp till K-stad och ta soffan på hemvägen för den finns i Mariestad. Vi ska ha soffan i uterummet.

Maken har nu äntligen fått iordning på Callemannens dator som vägrade koppla upp sig på internet sedan ett par veckor. Han fick installera om hela datorn och lägga in virusprogrammet på nytt, så nu är den fräsch igen. Vi fick tömma allt först och lägga över alla bilder som jag hade på den till en extern hårddisk.