Leta i den här bloggen

måndag 30 november 2009

Det här med att cykla...

Jag har ju fått en sån suverän cykel när jag fyllde år, som jag använder så gott som varje dag. Det är helt fantastiskt vad bra den fungerar. För er som läser det här och inte vet, så är det en elcykel. Jag måste dock ladda den ganska ofta. Det är lagom med tur och retur till jobbet och så en tur till. Jag har ca 5,5 km till jobbet, så efter 15 km blir batteriet lite trött.

Nu har jag hållit på att välta två dagar i rad på exakt samma ställe men det har gått bra men det har båda gångerna berott på ouppmärksamma medtrafikanter kan man säga. Förra veckan var det en ung dam som var ute med sin hund som inte såg när jag kom susande och lät sin hund springa ut framför min cykel precis när jag hade parerat och hittat var jag kunde cykla om henne på cykelbanan utan att cykla in i henne. Då höll jag på att cykla över hunden, men det gick bra som tur var. Idag på exakt samma ställe kom en annan dam cyklande från vänster och höll på att cykla in i mig pga att hon inte tittade överhuvud taget. Jag fick påkalla uppmärksamheten genom att skrika. Jag skrämde nog upp henne rejält, men jag cyklade faktiskt på cykelbanan och hon kom från gatan och skulle cykla in på den gatan jag cyklade över! Nej det där med att cykla på cykelbanor är verkligen inte helt riskfritt. Bilar har svårt att se en och gångtrafikanterna är inte det minsta medvetna om att det kan komma en cykel, fast de måste vara medvetna om att det är gång- och cykelbana. Jag försöker se till att jag syns genom att ha lamporna tända och så har jag en vit lång parkas som borde synas, men cykeln låter ju inte (fast det är en elcykel) så den hörs ju inte så jag är väl medveten om att jag inte hörs, så jag brukar cykla väldigt försiktigt när jag ska cykla om folk som går på gång- och cykelbanan.

Idag öste dessutom regnet ner och jag hade kvar mina regnbyxor i skåpet på jobbet, så jag tog ett par överdragsbyxor över jeansen bara, som visade sig att inte hålla undan regnet, så jag blev rätt rejält blöt faktiskt. Inte så trevligt men jag föredrar ändå att cykla framför att gå eller åka buss till jobbet.