Leta i den här bloggen

tisdag 25 mars 2008

Over the rainbow


När det gäller att flyga, så är jag oerhört ambivalent. Jag är rädd vid start och landning så jag får handsvett, men jag envisas hela tiden att sitta vid fönstret, för det är så fantastiskt imponerande att se jorden ovanifrån. Denna gång passade jag på att fota lite under protest från sonen, som är lite mer flygrädd än sin mor och trodde att digitalkameran var en utav de elektroniska manicker som man uppmanas att stänga av vid flygning. Bilderna här är tagna under inflygningen till Fuerteventura.

Semestern har verkligen varit avstressande och skön. Det tog några dagar innan man kunde varva ner, vilket det alltid tar, men sedan flöt allt på i underbar semestertakt. Vi provade på "All-inclusive-konceptet" för första gången och det var lite si och så med det tyckte vi. All inclusive innebär att man får gå omkring med ett plastband på armen som liknar det man får på BB när man föder barn. Med detta har man allt fritt hela veckan. Från frukosten på morgonen , poolbar, glass till barnen, fritt vin, öl och drinkar samt lunch och middag. Alltid var något öppet. Sista frukosten var "Champangefrukost" Ganska bra för att lugna ner resfebriga resenärer samt få lite extra dricks kan jag tänka mig.Restaurangen där vi åt var helt OK och det var bufféform på alla måltider, så man tog det man ville ha. Det är ju bra när man har barn med, för de kan verkligen plocka utav det de vill ha utan tjat från föräldrar. För övrigt fanns det en hel del att önska när det gällde miljön i restaurangen. Det var LYSRÖR i taket och hårda stolar som skrapade mot golvet: altså noll i mysfaktor. Vi tycker ju om lite mysiga restauranger med dov belysning och stearinljus på borden. Å andra sidan var det oerhört bekvämt. Vi bodde nära den underbart vackra och tre mil långa Sotaventostranden. Och vi förstod att denna strand är anledningen till att så många reser till denna ö som annars bara är en ofruktsam sandlåda.

På denna strand tillbringade vi den mesta tiden med romanläsande. Maken med nobelpristagare naturligtvis. För de som inte känner till det så går han igenom samtliga litteraturnobellpristagare från 1901 och framåt. Han har nu hunnit fram till Haldor Laxness. Under senare delen av semstern fick vi dock tillbringa under parasoll eftersom vi som är soldyrkare ända in in själen fick för mycket av den varan.

Det är så skönt att ha semester idag. Maken däremot fick åka till Landvetter tidigt på morgonen idag för vidare transport till Sundsvall på jobb. Torsdag Fredag åker han till Karlstad och tar sonen med sig så då kan jag ju lika gärna jobba igen. Men det är så härligt att bara ta det lugnt idag och glida runt och läsa lite bloggar från jobbet. Kul att se filmerna från bowlingkvällen.