Leta i den här bloggen

fredag 19 december 2008

3+2=5 Men hur ska vi få plats med granen?

Marcus har ju kommit hem och bor hemma hos oss över jul och nyår (och hur långt in i januari?) så numera bor vi 5 personer i vårt lilla hus. Hanna huserar på kontoret och Marcus på TV-soffan. Trångt och mysigt med andra ord.

Idag är det ju Fredag och då öppnar vi upp "sommarstugan" som vi säger eller vinterträdgården och eldar en och annan brasa så då får vi mer plats för måltider och mys.

Vi låter det vara varmt och öppet nu över hela julen, för vi ska ju vara lediga så många dagar och vi ska vara mycket hemma.

Ett problem (av lyxkaraktär skulle jag vilja säga) har dock dykt upp och det är: Var i hela friden ska vi ställa granen? Förra julen klämde vi in den bakom sekretären mot balkongdörren vilket ledde till att vi inte kunde använda balkongen på hela julen utan att springa runt hela huset. (Vi bor i suteränghus.)

Vi sa förra året att vi skulle ha julgranen i uterummet i år, men nu står vi där med skägget i brevlådan och får inte plats med den där heller eftersom vi har ett stort matbordsmöblemang där.