Leta i den här bloggen

lördag 20 december 2008

Fyrmästarn tillika fotokonstnären har kommit hem



Marcus har tagit över eldningen och fotandet (med min nya kamera) här hemma och då är det inte ordet lagom som gäller utan snarare extremt vi talar om. Han kan det där med att tända men tyvärr är han ingen hejare på den lilla detaljen spjäll, så det glömmer han ofta av att öppna med påföljd av att det luktar väldigt mycket rök.

Idag hade vi tänkt att vi skulle köpa en ekologisk skinka till jul så vi begav oss till Coop eftersom de säger sig ha Sveriges största ekologiska utbud av varor.
Pyttsan! Det var mest skryt. De hade en enda ekologisk skinka kvar och den såg ut som en lång brödlimpa och kostade nästan dubbelt så mycket som de andra skinkorna som låg där runda och fina. Dessutom var den färdigkokt och låg i massor av spad som man också då betalar 119 kronor kilot för. Nej det fick bli en vanlig Piggham-skinka som vi får koka själva dagen innan julafton. Vi blev ganska missnöjda med Coop, då de inte heller hade någon hel fryst lax. Vi brukar köpa det och grava själva. Den frysta laxen brukar vara billigare än den färska och dessutom är det bättre om den är fryst när man ska grava, för då har de farliga bakterierna försvunnit som annars kan finnas i färsk lax. Däremot fanns där tonvis med alla möjliga och omöjliga hel och halvfabrikat. Skrämmande! De hade dock en mycket bra fiskdisk så vi köpte lite färska räkor och lax som vi ska ha till laxfärsbullarna i dag.