Leta i den här bloggen

söndag 7 september 2008

Regnmätarproblematik



Vi har hela sommaren letat efter en snygg regnmätare med en glaskopp istället för de tråkiga i grön plast som finns i varje trädgårdsshop för några tior. Vi har haft ett antal men de går sönder efter en säsong. Överallt har vi letat efter denna regnmätare och ingenstans fanns den att finna. När vi äntligen hittade en annan än den i grön plast så var det en hel väderstation strax under tusenlappen och det var ju inte riktigt en sådan vi tänkt oss även om maken var väldigt sugen på en hel väderstation så det blev förståss kalla handen.

Så förra helgen hittade vi äntligen en regnmätarhistoria som var perfekt! Den var lagom stor och snygg med smide och en glaskopp precis som vi ville ha. Vi inhandlade den genast och regnet lät ju inte vänta på sig. Då uppstår plötsligt oväntade problem; Hur läser man av den då? Måtten är nämligen i cm! Jaha där står vi som två fån och det stämmer liksom inte. 120 mm känns liksom för mycket. Efter lite dividerande hit och dit har vi bestämt oss för att köpa en billig i grön plast och ställa bredvid för att jämföra och lära oss att läsa av den fina mätaren. Ja så det kan bli!

En höstpromenad hann vi med ikväll innan det blev mörkt och efter allt regn och det var ljuvligt härligt. Särskilt mycket svamp blev det inte i korgen men vad gör det? Bättre lycka nästa gång...