Leta i den här bloggen

måndag 22 september 2008

Tegelväggen



Idag har vår murare varit och murat upp muren i vårt uterum och gjort små "svalbon" som han kallar det för som man kan sätta värmeljus på till exempel. "Hyllorna" som sticker ut tänkte jag sätta keramikföremål på. Det kan nog bli ganska bra.

Nästa gång han kommer skall han mura färdig ända upp och börja med spisen. Det skall bli en helt öppen spis som man ser elden i. Man kan också komplettera den med en insats naturligtvis, men vi har tankar om att det skall gå att baka små pizzor i den om man rakar undan den varma glöden. Piroger och små pajer kan man också göra kanske. Ja det är bara en tanke vi har. Vi såg att de gjorde så i programmet Solens mat. Det är ett sånt supertrevligt program.

Framförallt är spisen tänkt som en mysfaktor, där man snabbt kan få upp värmen om man vill sitta där en kväll på vintern naturligtvis. Ja så skall den pryda väggen också.

Muraren kunde också göra små nischer in i väggen, där man kan ställa saker, men vi tyckte att väggen är såpass liten så det kan bli för mycket. Dessutom blir det i såfall vitputsat inne i nischerna och det stör intrycket lite utav den gamla fina tegelväggen. Vi har fått tag på begagnat skorstenstegel och det är verkligen vackert.

Förhoppningsvis kommer sedan snickarna och elektrikerna nästa vecka och sätter in lampor och glasväggarna. Slutligen skall muraren hjälpa oss att lägga det svarta keramikgolvet.