Leta i den här bloggen

lördag 11 oktober 2008

Det regnar in i vårt nya uterum!!



Smaka på den! Inte kul! Mamlan kommer hem halv sju efter sena infopasset på jobbet och ville direkt inspektera vad som hänt på byggfronten denna Fredag. Va! Regnar det in här! Hallå hallå har inte maken märkt det? Den inköpta fiskfilén fick vänta och fullt pådrag inleddes. Byggmästaren kontaktades som satt lugnt nersjunken i en fåtölj i sommarstugan. Byggmästaren får ringa favvosnickaren som för övrigt hade jobbat till ovanligt sent denna dag men trots det fick han göra en utryckning. Som tur var hade han en vit månad annars hade han med all säkerhet vid denna tid på Fredagskvällen tagit en öl eller två som han sa.

Med ett huj var han uppe på taket med en stor presenning som han nogsamt satte fast. Takplåten kommer inte att komma förrän om tre veckor och tydligen hade bygggubbarna inte räknat med regn under denna tid eller så hade de räknat med att asfaltpappen skulle hålla tätt. Ja ibland blir man lite trött. Alternativt har det runnit in vatten där skorstenen går upp och runnit in i taket.

Favvosnickaren kom en sväng i morse också och vi kunde tillsammans konstatera att det hade inte hjälpt särskilt mycket med presenningen för vattnet har antagligen kommit via skorstenen på något sätt. Det var helt vått under vår fina spis. Operation upptorkning inleddes efter mamlans våtvästpass och in sattes en kupévärmare och vår avfuktare. Roligare kan man ha än att oroa sig för sådant här men det kunde varit värre. Det kunde ha hänt efter att vi målat taket och elektrikern satt i spot-lighten i taket. Nu får det vänta. Vänta får också målning av spiskupan som muraren gjort så fin. Han har även gjort spår i det eldfasta teglet så vi kan få in ett galler alternativt plåt om vi får för oss att laga mat där.

Elektrikern visade sig vara en mycket bra och initiativrik person och inte alls som de andra elektrikerna vi har erfarenhet av. Dessutom tyckte han om katter berättade maken som arbetade hemifrån igår. Han blev som så många andra förtjust i lilla Maja förståss!

Nej nu tar jag mig en fruktstund!