Leta i den här bloggen

söndag 26 oktober 2008

Höststädning i trädgården


Igår var det inget regn och då passade vi på att höststäda trädgården och jag plockade in årets kanske sista blombukett. En härligt doftande bukett bestående av luktärter, stjärnflocka, ringblommor, rosenskära och rosen stanwell perpetual. Jag täckte över buxbomplantorna och lavendeln med bubbelplast och silverpäronet fick en jacka och en mössa av fiberväv och bubbelplast. I morse hade trädet dock kastat av sig hälften, men det får jag rätta till ikväll för det skall bli kallt och frost nästa vecka. Alla (så gott som) uteblommor är nu intagna i uterummet och örterna har jag planterat om i en frigolitkruka så kanske vi kan skörda av dem i vinter.

Maken skötte om sin magnolia med att vira säckväv runt och jag fyllde i med löv från vår hassel. Idag regnar det igen och hela natten skvalade det och regnade till vår förtvivlan eftersom det har börjat att regna in igen efter murarens sista tilltag förra veckan då han skulle "rätta till" lite anmärkningar han hade fått av sotarn. Han lyckades inte täcka igen så det höll tätt och det enda telefonnumret vi har är till byggmästaren som befinner sig på medelhavssemester en vecka. Maken lyckades heller inte lokalisera läckan och täcka över när han var uppe och inspekterade taket. Bara bita ihop med andra ord. På måndag kommer plåtslagarna då äntligen och skall lägga plåten på uterumstaket och vi får verkligen hoppas det aldrig regnar in mer efter det!

Nu känns det som om vi är mycket trötta på att ha hantverkare i huset varje dag och det skall bli skönt när det sista, dvs plåten och rännorna, är på plats.

En ljuspunkt i vårt mörker är dock att elektrikern blev färdig förra veckan och vi har nu fin utomhusbelysning och även ljus i vår trappa samt lysrör i garage och förråd. Han har dessutom fixat så vi har jordfelsbrytare på allt i hela huset och en massa utekontakter för mer belysning och till bilmotorvärmaren.

Egentligen skulle vi varit på medelhavsemester maken och jag den veckan som gick men av det blev inget. Det skall bli skönt när allt är färdigt att åka iväg på någon restresa för det känns som om det är just vad vi behöver nu. Man blir extra trött på regnet när det regnar in. Allra helst skulle jag vilja vara borta HELA November och HELA December men det går ju tyvärr inte.