Leta i den här bloggen

lördag 6 juni 2009

En kväll på operan med fnittriga damer.

Gårdagen bjöd på allt från smäktande Tjajkovskij-toner till elektronisk rock med inslag av Eros Ramazzottiliknande ballader i föreställningen Romeo och Julia på Göteborgsoperan. Särskilt imponerande var inte händelseförloppet eller scenografin i denna konsertvariant men kvalitén var som alltid hög på kör, orkester och solister.

Vår stora behållning låg i att våra platser som Birgitta hade fixat åt oss var på rad ett. Från rad ett har man en ypperlig utsikt över orkesterdiket och det är alltid intressant att se orkestern på så nära håll.

Vi satt aldeles precis bakom dirigenten och just som föreställningen skulle börja igen efter pausen sa Cina något fruktansvärt roligt till mig som jag inte fick tillfälle att hinna skratta åt, eftersom de just då körde igång, vilket resulterade i att vi råkade ut för ett fruktansvärt fnitteranfall. Hjälp! vi fick ju inte skratta och då blir det ju bara etter värre. Cinas roliga replik hängde sig liksom fast i minnet och skrattet bubblade upp gång på gång. Där satt vi medelålders damer och betedde oss som fjortisar en stund. Dirigenten gav oss "onda ögat" och då blev det ju ännu värre förståss.

Vi åt supé innan föreställningen och till förrätt åt vi Operans Vitello tonnato, gödkalvsrostbiff med tonfisk- och kapriscrème, confiterade tomater och ruccolasallad. Varmrätten bestod av Pilgrimsmussel- och skaldjursfärserad rödtungsfilé med sparris och Sandefjordsmörsås smaksatt med löjrom och gräslök. Till det tog vi vinpaket som var vita viner från Frankrike. Ett Chablis som var underbart krämigt.

I pausen dukades desserten upp som var en Pecannötspaj med färskost- och citronglass samt minimarshmallows. Ett dessertvin serverades till och kaffe hanns också med. Notan betaldes också i pausen och det blev minst sagt lite stressigt där en stund just innan vårt fnitteranfall.

Tyvärr hade jag inte med kameran igår heller. Det hade ju varit SÅ kul att ha en bild med alla oss sex barndomskamrater fångade på en och samma bild i Göteborgsoperans vackra restaurangmiljö.

Vi hade ju bestämt att fira denna kväll istället för att köpa varandra 50-års presenter. En mycket bra idé som jag varmt kan rekommendera andra att göra.