Leta i den här bloggen

måndag 29 juni 2009

Idag Öland

Vi gav oss av tidigt hemifrån, redan halv sju på morgonen faktiskt och vi reste hela förmiddagen tills vi kom fram till norra Öland där vi tog oss några dopp på en liten badplats på Ölands nordöstra udde aldeles i närheten av Böda sand.


Det var vit fin sand och inte så mycket folk som på Getterön. Skönt och lugnt med andra ord. Tyvärr är vattnet inte lika salt som på västkusten men det är sagolikt vackert.


Vi tog oss en nära fem kilometers promenad i Trollskogen där en gammal ek och ett vrak låg vid stranden. Eken var nära 900 år gammal och vraket var ett halvt sekel gammalt.


Det är så härligt med semester. De sista dagarna hemma har gått åt till att måla vårt uterum på utsidan. Vi tänkte att det skulle väl inte ta så lång tid... Timma lades till timma och vitprickiga maken och jag blev trötta på lördagkvällen och tyvärr gick det inte att sova för på lugna gatan var det en familj som åkt iväg och lämnat tonåringarna hemma som passade på att ha raveparty hela natten med högt oljud till följd.

Tyvärr låg vinden på åt vårt håll och de höll till utomhus i ett tält och hade inte den goda smaken att sluta förrän vid halv fyra tiden. Vid det dagset var det helt omöjligt att sova så jag gick upp och målade färdigt, vilket tog fyra timmar till. Nu är det i alla fall klart och det känns jätteskönt.

Nu har vi installerat oss på ett mysigt hotell i Karlskrona så i morgon skall vi utforska Blekinge.

Emelie har meddelat sig att de är på Amalfikusten och det är ju inte så dumt det heller och stackars Marcus har 40-45 graders värme i landet långtbortistan och trasig luftkonditionering. Livet ter sig olika men han verkar nöjd. Hannastumpan tar väl hand om huset, Maja och alla växterna som måste vattnas regelbundet i den här värmen.