Leta i den här bloggen

torsdag 2 juli 2009

Ännu en härlig skånedag!


Dagen började med att vi åt frukost i Apotekarens trädgård naturligtvis eftersom vi bodde där. Vi satt ganska länge och njöt att få vara själva där. Sedan styrde vi kosan mot Dag Hammarskjölds Backåkra som har en fantastisk meditationsplats ute på ängarna med stenar i en cirkel.

Henning Mankell skriver om den i "Mördare utan ansikte" så här när Kurt Wallander åker dit: "Det fanns en stenring där. En eftertankens stenring, uppmurad några år tidigare. Den inbjöd till ensamhet och sinnesro.
Han satte sig på en sten och såg ut över havet.
En båt var på väg någonstans. En stor havsfågel seglade ljudlöst med uppvindarna. Allt var mycket stilla.
Efter tio minuter reste han sig och gick tillbaka till bilen."



Tyvärr hade en barnfamilj dukat upp sin frukost just där och barnen for omkring på stenarna, så vi fick tyvärr inte uppleva det meditativa momentet men sånt får man räkna med. Vi åkte vidare och tog oss ett dopp innan vi åkte till olofviktors och fikade och köpte lite bröd, brödkorg, marmelad och knäckebröd som var bakade där enligt Jan Hedhs recept. Callemannen var mycket nöjd för att fika hör inte till den här familjens göromål.

Dagen skulle bjuda på ännu ett fikastopp till Callemannens stora förtjusning och det på Flickorna Lundgren på skäret
Här intogs kaffe i kopparkittel, räkmackor och jordgubbstårta.

Vi installerade oss före det på vårt trevliga Bed & Breakfastställe Spångagården.

En titt på Mölle och ett dopp i det salta vattnet (utan giftalger) i Skälderviken strax utanför Förslöv där Spångagården är belägen hanns också med innan vi gjorde i ordning oss för att avsluta dagen med en god middag i Båstad i solnedgången. Vi hade tur som fick ett bord med utsikt över havet och ute för vem vill sitta inne en kväll som denna?