Leta i den här bloggen

söndag 12 juli 2009

En härlig dag till


Denna dag har vi hunnit med otroligt mycket. Vi började med en underbar frukost på hotellet och åkte upp till Lummelundagrottorna, där de upplyste oss om att det var 70 cm vatten i grottorna på grund av regnet tidigare i veckan men att vi kunde gå in ändå om vi var beredda på att vi kunde bli blöta. Vi fick ikläda oss vadarstövlar så det var inga problem.


Det var en hel annan upplevelse än de grottbesök vi gjort på kontinenten. Det var ganska strömt när vi gick i grottan och bara 8 grader kallt. Men äventyrligt. Vi var ganska överens om att grottbesöket utan vattnet hade inte alls varit någon upplevlese.



Vi reste vidare till Krusmyntagården och sedan vidare till Muramaris där vi intog en enkel lunch bestående av lammskav och saffranspannkaka med salmbärssylt mums! Efter att vi promenerat vid stranden och jag plockad aldeles för många fina stenar, åkte vi vidare lite söder om Visby till ett ställe som heter Högklint där vi tittade på den vidsträckta utsikten över Visby.
Högklint är den högsta klinten på Gotland.

En rundtur runt Visby ringmur tog vi i eftermiddags. Vi var till och med uppe i ett utav tornen som de hade byggt trappor i.
Nu har vi tagit en öl innan vi ska till Wallers och äta middag.