Leta i den här bloggen

tisdag 14 juli 2009

Kontraster

När vi bodde i kvarnen på Gotland var det ju efter det myckna regnet kallt och fuktigt i kvarnen. Vi frös och hade både avfuktare och värmeelement som väsnades.
På detta jättelika hotell vi bor nu går det inte att öppna de jättestora fönstren och här var det igår fruktansvärt varmt och luftkonditioneringen verkar inte fungera just i detta rummet fast i övriga hotellet är det nästan för svalt.

Vi har därför en sådan där liten fläkt som låter ganska mycket och går från sida till sida för att röra omkring luften lite och svalka. Ja visst är det kontraster hela tiden.

Vi har ätit frukost bland massor av folk av olika nationaliteter och nu ska vi snart sätta oss i bilen igen och åka ut till djurgården och tekniska muséet.

Sedan planerar vi att äta lunch på Rosendals trädgård och gå till Waldemarsudde där makens bror arbetar. Vi ska äta middag med honom och kanske går vi till Skansen eller något annat efteråt.

Vi har ju en viunderlig utsikt här från hotellrummet och det är nog hela behållningen med detta lyxiga hotell för stora hotell är egentligen ingenting vi tycker om. De är så fruktansvärt opersonliga.

Igår när vi hade checkat in gick vi Götgatan fram och från Katarinahissen tittade vi på den underbara utsikten över hela stan i solsken. Det var en makalös upplevlese. Sedan gick vi en promenad längst upp på söders höjder med utsikt över norrmälarstand och avslutade dagen med att vi äta på en uterestaurang på Medborgarplatsen som lustigt nog hette - just det - Kvarnen! Callemannen och jag åt en jätteräkmacka med 200 gram skalade räkor på varje och maken åt isterband. Helt OK och en kändis såg vi också.