Leta i den här bloggen

onsdag 15 juli 2009

Dag med flyt

Bergianska trädgården var otroligt välskött och vacker. Den ligger utmed Brunnsviken och den har köksträdgård, örtagård, träd och perenner i strukturerade rabatter och parker. De har en underbar japansk trädgård och en klippträdgård. (bilder publiceras i morgon).Dessutom har de ett par växthus och vi var inne i det största som heter Edvard Anderssons växthus. Det var helt fantastiskt med subtropiska, medelhavs-, tropiska sydafrikanska och kalifoniska avdelningar med allehanda växter och träd.

Vi stannade två timmar och åkte raskt upp och badade vid vårt gamla hus där vi bodde tre år på 90-talet i skärgården. Det finns en mycket liten och mysig badplats där lokalbefolkningen cyklar, åker moppe och går till. Ja några åker bil dit också så det finns en liten parkering. Där badar man från klippor och en brygga. Man slipper således sanden och det är skönt.

Där är så bra att bada för det är ett djup på över en och en halv meter så vi låg där och flöt när vi väl kommit i.

Det är ganska knöligt att köra i innerstockholm nu har vi märkt för de håller på att reparera flera broar däribland Norrbro och Centralbron så vi åkte hem till hotellet, duschade och lät bilen stå där och tog oss till fots och Djurgårdsfärja till Hasselbacken där vi avnjöt en utsökt grillmeny.

Gröna Lund skulle ju få sig en påhälsning av oss också, men vi var inte där särskilt länge då det kändes som om hela Stockholms befolkning bestämt sig att gå dit just idag. Det var verkligen proppfullt. Outhärdigt. Callemannen fick dock sitt spunna socker och en tur i lustiga huset så var han nöjd.

Vi åkte djurgårdsfärjan hem igen till slussen, stod och beundrade den gamla Stomatolskylten en stund och gick Götgatan hemåt till hotellet.

Förutom trängseln på Grönan hade vi tur båda gångerna på Djurgårdsfärjan med att den kom precis när vi kom ner till kajen så vi behövde inte vänta någonting.

Nu har vi suttit på rummet och druckit ett glas vin och begrundat den fantastiska utsikten och nu är vi dödströtta.