Leta i den här bloggen

torsdag 9 juli 2009

Gotland here we are!


Här sitter vi nu i en kvarn där vi skall bo de första två nätterna, sedan skall vi byta standard mot Wisby hotell två nätter.

Det har öst ner regn här på Gotland sedan igår och det har kommit uppemot 90 mm regn så på sina ställen åkte vi bokstavligen genom vatten och det kändes lite obehagligt faktiskt. Det såg ut på sina ställen som om vägen var omgiven av träsk och sjöar och ibland fick vi köra i decimeterdjupt vatten, men nu är vi lyckligt och väl framme och ätit har vi gjort. Vi åt på ett uteställe faktiskt inne i Visby som vi passade på att titta på innan vi åkte hit till kvarnen. Eftersom det regnade när vi kom tog vi oss en tvåtimmarstur på Gotlands museum och en liten sväng även till konstmuséet.

Nu undrar ni kanske hur vi kunde sitta ute i regnet, men vi hade flyt (haha) och just när vi hade avverkat museerna och gick vår promenad i Visby höll det upp. Det blåste ganska mycket men stället som hette Munkkällaren hade stora parasoller med inbyggda infravärmare så vi föredrog ändå att sitta ute vilket var ett bra val.

Kvarnen ligger vid en bondgård och bonden som vi hyr kvarnen av har mjölkkor och ungdjur som går här bredvid, så det är mitt på bondlandet vi bor minsann.
Här uppe, längst upp i kvarnen skall vi sova alla tre. Det fanns ingen TV eller ens dursch här bara rinnande vatten i en slang utanför en spis (som vi inte kommer att utnyttja och en torrklosett (som vi nog inte heller kommer att slita ut).

Frukost äter vi nog på Rute stenungnsbageri i morgon. Vi skall åka tidigt till Slite och köpa en baksten och vidare upp och se på Fårö (som vi hoppas inte är för översvämmat, bonden sa något om att de fått mer regn!!!)
Två såna här trappor måste vi haspla oss upp i i kvarnen när vi skall sova, men nu sitter vi på mittplanet. Calle tittar på sin batteridrivna dvd som han fick låna av Emelies sambo och som han har tittat på på resan till Oskarshamn också och maken sitter och läser sin solzenisyn och internet fungerar tack vare makens bradiga dator och mobiltelefon och en basstation inte långt från kvarnen. Ja ibland ska man ha tur! Vad skulle vi gjort annars? Men vi är trötta efter att ha stigit upp klockan 5 och rest hela dagen så snart blir det nog att krypa till kojs.

I morgon kväll tänkte vi äta på Stenkyrka mejeri som ligger två mil härifrån.

En litet lustigt sammanträffande var vi med om idag när vi rastade på halva vägen på en liten rastplats i småland: Där sitter världens bästa dagisfröken från Tvärreds dagis som alla våra fyra barn har haft som dagisfröken och hennes man som maken har jobbat ihop med för länge sedan. De var på väg till Gotland också!