Leta i den här bloggen

söndag 10 februari 2008

Söndagsfrid och en missnöjd make!

Härliga Söndag! Visserligen en disig dag utan så mycket som skymten av någon sol, men hur härligt är det inte med lugna härliga Söndagar. Anders och Calle lämnade återigen hustrun att plugga större delen av dagen, medan de snickrade ett bandymål.

Senare åkte jag ner till badhuset för våtvästgympapasset som blivit mitt favoritpass. Hur härligt är det inte att ligga och kämpa i bassängen till hög musik och se hur badhuset långsamt går till ro. Folk försvinner och badmästarna städar av golven och när gympapasset är klart, så slipper man trängas i duscharna och lugnet lägrar sig över badhuset. Alla skrikiga ungar är borta och det är bara tyst och skönt.

När man kommer hem har maken fixat mat. Bara med den lilla skillnaden att idag blev det ett veritabelt misslyckande med den tilltänkta jordärtkocks- och potatisgratängen. Han hade visst misslyckats med att sätta på ugnen eller nåt´och när vi skulle smörja kråset var gratängen inte det minsta färdig utan helt rå, vilket inte min bättre hälft märkte, utan han lägger upp den tillsammans med biffarna på tallrikarna. Detta resulterade i en mycket missnöjd herre. Inte gjorde jag saken bättre med att fråga om han inte märkt att ugnen var kall, eller påpeka tidigare misslyckanden som samme herre gjort vid andra tillfällen.

Nu sitter han och stirrar in i ugnen som om det var en TV och som tur är har missnöjdheten släppt, och givit plats för bättre humör. Nu börjar gratängen bli klar, och vi får slänga ner den efter biffarna i magarna. Mums